«Їдальню оновили, а гроші нам не заплатили»

«Їдальню оновили, а гроші нам не заплатили»

Люди і проблеми. Майстри нашого міста скаржаться, що їм не заплатили за ремонтні роботи оновленої їдальні у школі–ліцеї. Але у міській раді кажуть, що повністю розрахувалися з підрядником

Надурили. Нещодавно вперше за 33 роки в школі-ліцей було зроблено капітальний ремонт харчоблоку, закупили нове устаткування та обладнання, меблі та освітлення. А от майстри скаржаться, що їм так і не заплатили за ремонтні роботи.

Місяць працював без вихідних

– Я займаюсь ремонтними роботами вже 15 років. Одного разу посередник Сергій запропонував роботу –  класти плитку в школі-ліцеї. Платили 150 гривень за метр квадратний. Загальна площа об’єму робіт – 400 метрів квадратних. Я погодився, - розповідає Руслан Гасанов, майстер-плиточник. – Пропрацював місяць, отримав 10 000 зарплати і захворів на ковід. Перебіг хвороби був важким, півтора місяці пролежав у лікарні. Коли мене виписали, директор школи благала, щоб я швидко вийшов на роботу і завершував класти плитку. Квапили нас, щоб до нового року ми здали об’єкт. Я напився знеболювальних і прийшов класти плитку. Поруч із нами працювала фірма, яка виграла тендер - ТОВ «ТРІУМФ-СП». Мене гризли дивні передчуття. Я запитав директора школи: «З нами хоч розрахуються?» Вона запевняла після завершення всіх робіт нам все заплатять у повному обсязі.

Відео дня

За словами пана Руслана, він працював цілий місяць без вихідних. Один з плиточників, що працював разом з ними в команді, потрапив під потяг, залишився живий, але без ноги. 

– Я долучив до цієї роботи дружину, вона шви затирала і вимивала цю плитку, і синів своїх, і вони теж шви затирали. Роботи було безліч, а часу обмаль. Якось на оглядини нашої роботи прийшла керівник ОТГ Тетяна Єрмолаєва. Я запитав її, коли ми отримаємо розрахунок? На що вона відповіла, що за роботу розрахуються після завершення всіх робіт, – розповідає майстер. – Наступного разу, коли вона приймала роботу, почала висувати претензії. А після завершення повідомила, що всі гроші за ремонтні роботи перерахували фірмі підряднику. Я почав телефонувати в цю фірму – а вони почали шукати якісь причини, чому вони не можуть розрахуватися. А зараз взагалі на дзвінки не відповідають.

Не мало, не багато майстру та його родині не заплатили 30 тисяч гривень.

Багатьом не заплатити

– Я чув, що майстрам–плиточникам, які робили ремонт у школі №9, теж не заплатили.  Я сказав керівнику нашої громади, що ми зберемося і будемо писати заяву в правоохоронні органи. Вона сказали, що це буде дуже правильно, бо фірма, що виграла тендер, не платить податки і взагалі вони не добросовісні. Але хто ж наймав цю фірму? І чому? Вони нас просто кинули на гроші.

– Я з нового року намагаюсь додзвонитись до цієї фірми, але розумію, що це аферисти. Вони не заплатили штукатурам за роботу і мені, – говорить Сергій, який запропонував роботу Руслану Гасанову. – Я там працював 4 місяці. Зі шкільної їдальні ми зробили просто «цукерку» – затишно, красиво. Але майстри розчаровані. З нами ніхто не укладав договір. Повірили чесному слову. А зараз дізнаємось, що ця фірма мала проблеми із законом.

Журналістам також не вдалося зв'язатися з підрядною організацією.

Що кажуть у міській раді?

– Розрахунки із працівниками, які були задіяні в роботах, проводить організація, яка виграла тендер на виконання робіт. Управлінням освіти згідно з програмою «Спроможна школа для кращих результатів» виплачені всі кошти, відповідно до актів виконаних робіт. Є тендерний договір на суму 271 526 гривень. Кошти ми можемо перерахувати тільки на підрядну організацію, адже це державні кошти. Закупівля матеріалів, розрахунок з працівниками – ми до цього не маємо стосунку. Компанія мала б укласти договір із майстрами. Ми посередник між грошима, які дає Міністерство освіти та науки, і організацією, яка виграла тендер на проведення робіт, - пояснює Людмила Кондратюк, головний спеціаліст управління освіти та спорту Козятинської міської ради.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (31)
  • Northern Lights

    🤣🤣🤣🤣🤣Бинго!!!!

    Читач78 reply Northern Lights

    сподобалось?

    Fatal 13 reply Читач78

    Ой, бля... ТИ Гніда, малолітня, щоб мати твоя здохла та батькотвій здох що виродили таку ГНІДУ, среш тих хто помер? Кляну тебе  і рід твій до четвертого коліна!  БУДЬ ПРОКЛЯТЕ! ЗАКЛЯТО!!!! ІМ'ЯМ ГОСПОДА!. НЕХАЙ ГРІХ ЦЕЙ ПІДЕ НА ДІТЕЙ ТВОЇХ І УСІХ КРОВНИХ РОДИЧІВ. ЗДОХНИ. ЗЧАХНИ. АМІНЬ.

    Читач78 reply Fatal 13

    повторюю спецчально для такого йобнутого як ти, шоб дойшло - КУЗЬМА - ХУЙЛАН СЦЯНИЙ

    Читач78 reply Fatal 13

    ригаю тобі в твій смердючий єблєт

    Fatal 13 reply Читач78

    МАМАНЮ ТВОЮ ВЕСЬ КОЗЯТИН ТЯГАВ. САМА НЕЗНА ПЕВНО ВІД КОГО ВИСРАЛА ТАКОГО ГІМНОЇДА ЯК ТИ ГАНДОН ПОМЯТИЙ.

    Fatal 13 reply Читач78

    Я КЛЯНУ ТЕБЕ І ТВІЙ РІД ЗДОХНИ. СУКА. ТВОЯ МАТЬ СВОЕЙ ВАГІНОЙ ВЕСЬ КОЗЯТИН  ОБСЛУЖИЛА МІЙ ХУЙ ТОЖЕ СОСАЛА. НА РОТ ТЕЖ ДАВАЛА.

    Fatal 13 reply Читач78

    СРУ ТОБІ В ЕБАЛО ЗДОХНИИИ

    Fatal 13 reply Читач78

    ПОВТОРЯЮ ТВОЯ МАТЬ И БАТЯ СЦЯНІ.

    Шоб вони здохли.  ПОВТОРЯЮ ШОБ ТИ ЗДОООХХХ

    Читач78 reply Fatal 13

    шо, распідорасіло тебе, дурашка? пхахаха
  • Northern Lights

    Читач 78, конченное чмо, походу  голубой Зэк🤣

    Читач78 reply Northern Lights

    дрочу тобі у вухо, кончелига
  • Читач11

    Коли наші громадяни навчаться дотримуватися норм законів, то таких фактів не буде. Якби з цими майстрами підписали договора про виконання робіт, то Вони повинні сплатити податки (22% ЄСВ + 18% ПДФО). Скільки це з тих 30тис.грн.
  • Читач53

    "Фірма" могла виграти тендер НА РЕМОНТ ШКІЛЬНИХ ЇДАЛЕНЬ, якщо в неї в штаті не було і не має працівників, які повинні були виконати ремонтні роботи так само як виграла тендер  "фірма"  на ремонт вул. Куликівського яка немала власної спецтехніки для проведення таких робіт. Значить це комусь було вигідно. Амінь!

keyboard_arrow_up