Йосипівське урочище — унікальне

Йосипівське урочище — унікальне

По суті це Богом створений та збережений людьми оберіг України (мова йде про сіру чаплю)

А за фактом — найпривабливишій край для зеленого туризму.. Читай, це кузня доларових заробітків. Розвиток інфраструктури громади. Десятки добре оплачуваних робочих місць.

Мало хто знає, або не придає значення тим віковим процесам, які не перериваються і відбуваються у нас в районі. Найтитулованішим на весь світ є урочище Йосипівське Козятинського району. Більш “жирного” об’єкта для туризму годі шукати у всьому всесвіті.

Перед толерантністю місцевого населення треба зняти капелюха і низько поклонитись всією Україною. Адже покоління в покоління стверджували віками мир і невтручання до птахів. Спільно сіяли, орали, збирали урожай, помирали і народжували дітей. Берегли птахів, а то просто не заважали і не втручались. Так зберегли колонію, за підрахунками, приблизно 260 гнізд сірої чаплінайбільша концентрація в Україні. Птах дуже рідкісний, занесений в Червону книгу, відноситься до категорії зникаючих. Варто зазначити, що птах не має інтересу у мисливців як трофей.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up