Юля Чехівська стала відомою спортсменкою

Юля Чехівська стала відомою спортсменкою

З нашою землячкою Юлею Чехівською ми познайомилися в школі-інтернат-гімназії під час легкоатечного кросу.

Це було восени цього року, коли обласна федерація легкої атлетики проводила змагання в Козятинському районі. Тоді спортсменка після перенесеної хвороби посіла друге місце на дистанції три тисячі метрів. А на кубку області з легкої атлетики, що проходив минулого тижня в манежі “Колос” міста Вінниці, Юля тріумфувала на двох дистанціях. Спочатку вона випередила своїх суперниць на дистанції 1500 метрів. Результат, який показала на цій дистанції, мало поступається результату чоловіків. А на своїй коронній дистанції 800 метрів вона показала час 2 хв. 11 секунд. Якщо уявити, що спортсменка з такою швидкістю бігла годину, то вона подолала б більш як 20 кілометрів шляху. Це середня швидкість велосипедиста- любителя.

Як прийшла в королеву спорту — легку атлетику —  Юля Чехівська поділилась своїми спогадами.

Наша землячка родом з Вінниці. Ще в дитинстві в неї не стало мами. І тато, щоб донька була доглянутою, віддав її в Козятинський школу- інтернат-гімназію. Навчаючись, Юля брала участь в шкільних змаганнях. Там її помітив досвідчений тренер Валерій Зелінський. Запропонував займатися в його групі перспективних спортсменів. Пробували стрибки у висоту та в бігових видах вона показувала кращі результати. Пригадала епізод, коли на обласних змаганнях вона в попередньому забігу показала третій результат. Подумала, що для неї змагання вже завершились, і разом з подругами пішли на карусель. Як виявилось пізніше, в попередньому забігу, де бігла наша героїня, брали участь найсильніші спортсмени. Час, який показала козятинська школярка, був третім з усіх учасниць. І її допустили до фінального забігу!

Відео дня

Потрібно було розшукати саму Юлю. Добре, що її брат знав, куди пішли дівчата. Кумедна була історія: прибігли брат з тренером і кричать: “Юля, злазь, ти біжиш в фіналі”. Поки її знімали з каруселі, фінальний забіг довелось відкласти. Судді не помилилися, що її чекали. Юля Чехівська стала срібним призером тих змагань.   

З кожним роком козятинчанка поліпшувала свої результати. Завдяки перемогам Юлії Чехівської, команда Козятинського району, як правило, в призах на обласних та всеукраїнських змаганнях. На Кубку області, завдяки її вдалим виступам, команда посіла 2 місце серед кращих спортивних колективів Вінниччини.

Зараз майстер спорту Юлія Чехівська з тренером В’ячеславом Жуковським працюють за індивідуальною програмою. Це її третій тренер. До цього вони працювали з Володимиром Турлюком, який на превеликий жаль відійшов у вічність.

Поза спортом в нашої співрозмовниці також гарні результати. Після школи закінчила  Університет ім М. Коцюбинського. Стала викладачем торговельного університету. Виросла в спортсменку міжнародного класу. Маючи дві вищих освіти, навіть не мріяла, що стане спортсменом міжнародного рівня. От тільки, на жаль, поїхати на чемпіонат Європи їй завадила застуда.

Ще наша Юля Чехівська любить живу природу, подорожі, спілкування з друзями. Не байдужа до безпритульних тварин. Противник шкідливих викидів в атмосферу. Вона не проти цивілізації та вважає, що на малі відстані краще пересуватися велосипедом.

— Якщо такої думки будуть всі, це буде менше забруднюватися екологія,— каже вона.

З Козятином в неї найприємніші спогади. Це край, де пройшло її дитинство. У Козятині вона зробила перші кроки до визнання у великому спорті.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up