Юні козятинчани перемогли на всеукраїнському фестивалі

Юні козятинчани перемогли на всеукраїнському фестивалі
  • Вихованці Дитячої музичної школи взяли участь у всеукраїнському фестивалі «Музичне Різдво», що проходив у режимі онлайн, і здобули призові місця.
  • Як готувалися і що сприяло перемозі?

Сьомий всеукраїнський фестиваль «Музичне Різдво» відбувся у рамках проекту «Зірки ХХІ сторіччя». Традиційно музичне дійство проводять у Карпатах. Проте цьогоріч через пандемію коронавірусу конкурс перевели у режим онлайн. Свої заявки до участі подали троє юних козятинчан — Владомир Єрмаков, Софія Іщук та Вікторія Трохимець. Усі вони навчаються у Дитячій музичній школі у класі «фортепіано».

— Владомир займається три роки, Софія — другий рік і Вікторія — сьомий рік, — розповідає Наталія Романова, викладач. — Діти готувалися як звичайно до академічних концертів, тому що у школі двічі на рік проходять академічні концерти на сцені. Це діти відповідальні, дисципліновані. І ми вирішили взяти участь.

Наталія говорить про своїх вихованців із теплотою. Каже, що це — її найкращі учні. Взяти участь у фестивалі їм не завадив навіть локдаун. Ідея подати заявку виникла спонтанно.

Відео дня

— На початку січня у нас були робочі дні, ми консультували дітей і зробили відео, — продовжує Наталія Романова. — А потім вже, коли почався локдаун, ми знайшли цей конкурс. Він проходив 25 січня 2021 року. Коли я їх знімаю зазвичай на сцені (бо в нас уже були концерти дистанційні, але шкільні), то я їм кажу: «Якщо будете вдало грати, то можна буде взяти участь у дистанційних концертах».

Погодивши усе із батьками, на конкурс відправили три відео. Владомир зіграв на фортепіано «Сміливого вершника» Роберта Шумана, Софія — «Осінній лист» Інни Павлик, а Вікторія — «Елегічний прелюд» Юрія Щуровського. Усі записи можна переглянути на Youtube-каналі Ілони Галінської.

— Ми відібрали твори, які більше їм до душі, які їм більше подобаються, в яких вони впевнено почуваються, — каже Наталія Романова.

До фестивалю «Музичне Різдво» долучилися діти з різних куточків України — Києва, Сум, Дніпра, Херсона, Хмельницького, Вінниці та інших міст. Конкурс проходив у кілька етапів. У результаті нашим козятинчанам вдалося вибороти призові місця — Владомир Єрмаков здобув друге місце, а Софія Іщук та Вікторія Трохимець — перше. Для всіх, крім Вікторії, це була перша участь в онлайн-конкурсі.

— Вікторія вже вп’яте бере участь у конкурсах, але вперше має перше місце, — розповідає Наталія Романова. — Влітку мої учні брали участь в «Соловйов арт». Це також був дистанційний конкурс. У Вікторії було третє місце в серпні. Владомир вдруге має вже медаль. А Софія — перший раз. Ми зробили заявку і вона дуже впевнено себе показала. І отримала також перше місце.

Здобути перемогу дітям вдалося завдяки наполегливій праці і таланту. А ще завдяки підтримці батьків.

— Батьки також зацікавлені тим, щоб діти брали участь у конкурсах, тому що без роботи батьків, без їхньої ініціативи було б нереально це зробити, — підсумовує Романова.

Вітаємо наші юні таланти з перемогою!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up