Юні, креативні, талановиті: як працюють творчі гуртки з рукоділля?

Юні, креативні, талановиті: як працюють творчі гуртки з рукоділля?
Вихованці гуртка «Естетика побуту». Дівчата полюбляють вишивати стрічками, на картоні та хрестиком
  • Творчість. Козятинський центр дитячої та юнацької творчості відновив роботу після карантину.  Журналістка завітала на творчі гуртки з рукоділля: «Естетика побуту» «Барви» та «Сувенір». Їх вихованці здобувають перші призові місця в обласних та всеукраїнських конкурсах. Що саме виготовляють талановиті козятинці?

Вихованці гуртка «Естетика побуту»

На гуртку «Естетика побуту» хлопчики та дівчата активно зайняті вишивкою, створенням творчих поробок. Розподілені заняття на дві  групи, а приймають охочих з другого класу до восьмого.

Відео дня

Аріна Борецька показує композицію «Танок сніговиків». З цією роботою вона перемогла на всеукраїнському конкурсі

Саша  Павлюк відвідує гурток другий рік. Сором’язливо розповідає: «Мені подобається вишивати, ще я зробив ялинку із ватних дисків». Поруч квітковий букетик показує Лілія Гадашова. Дівчинка з родиною переїхала в Козятин з Одеси. Хоча в гуртку віднедавна, але з захопленням розповідає про свої враження.

– Я люблю ліпити і малювати і мені тут дуже подобається, – каже дівчинка.

Вишивати стрічками найбільше подобається Вікторії Шевель. Дівчинка навчається у п’ятому класі. Тут має друзів і тому завжди з гуртка повертається додому з гарним настроєм. 

Вікторія і Лілія вишивають 

А от вишивкою на картоні захоплюється Мирослава Шевчук. Дівчина відвідує гурток другий рік. Під час нашої розмови вона не покидала вишивати.

– Люблю поєднувати своє навчання з творчістю, а вишивання мені приносить радість, – розповідає за роботою Мирослава. – Приходжу на гурток в гарному настрої, а йду зі ще кращим. У мене вдома є улюблена картина «Джин», вона найважча, але мені приємно, що я її сама могла вишити.

Левчик Аліна

Перемога на всеукраїнському конкурсі

Керівник гуртка пишається кожною дитиною. В новому році відвідувачка гуртка Аліна Борецька стала переможницею всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція».

– Створення нашої творчої композиції «Танок сніговиків» сприяв передноворічному настрою, — каже керівник гуртка Наталія Войцехівська. – Ми вирішили з Аріною Борецькою, ученицею 3 класу школи-ліцею створити зимову атмосферу: ялинку під снігом, з веселими сніговиками у танку. Ялинка виготовлена зі звичайних ватних дисків, а сніговики – з відпрацьованих електричних лампочок, над якими Аріночці найбільше довелося творчо працювати. Ялинка та сніговики розміщені на диску, який ще й кружляє. Ось таких матеріалів, які ми зазвичай в повсякденні викидаємо у смітник, можна завдяки творчій уяві виготовляти чудові вироби, що милують оточуючих і навіть займають призові місця на всеукраїнському конкурсі. Саме в нашому ЦДЮТ гуртківці мають можливість розкрити, удосконалювати і збагатити її.

Незвичайний декор з мішковини

Заходжу на заняття гуртка «Сувенір». Діти з тіста ліплять картину. На стінах картини з мішковини. Цей матеріал полюбляє перетворювати у незвичайні вироби Аліна Левчик. Дівчина, до речі, нещодавно здобула першу премію у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Талановитий Я». Юна майстриня з фоамірану створила композицію квітів.

– Фоаміран змінює форму при обробці, за допомогою праски ми його нагріваємо і скручуємо квіти. Далі фарбуємо, тонуємо, – розповідає Аліна. – Я відвідую гурток третій рік. Мені тут сподобалось з перших занять. Ми тут ліпимо, майструємо. Я люблю робити картини, різні поробки і сувеніри з мішковини. Ми поєднуємо мішковину з кавою. Я сама зробила гітару з мішковини. Це моя улюблена робота. Ще виготовила мотоцикл, сама придумувала, як його зробити, адже інформації і зразків я ніде не знаходила. Також я робила картину з пластикових кришечок, і вазу з пляшки.

 Аліна Левчик отримує стипендію міського голови. Її керівник Світлана Гуменюк додає, що дівчина три роки поспіль за власні вироби отримує нагороди. І ось її найкращу роботу забрали до столиці, а звідти вже не повертають.

Софія Березюк виготовила з гіпсу новорічну святкову картину. Каже, що змалечку любила малювати і саме тому записалася в гурток

Шедеври з природних матеріалів

У робочому кабінеті гуртка «Барви», і справді кожна стіна, куточок наповнений барвистими картинами, декоративними виробами, поробками, рамками, сувенірами. Вихованці гуртка саме виготовляли картину з яєчної шкаралупи.

– Мені подобається, що діти мають свій творчий підхід. В гуртку проходять три заняття по 45 хвилин. В мене зараз займається старша група,  – говорить Анжела Іванцова, керівник гуртка «Барви».

Далі показує  картину, виготовлену з тирси, з 3D ефектом, витинанки з паперу, картини з кісточок сливи персика, аличі, з кісточок дині, кавуна. Запитую, чи складно самотужки зробити таку картину?

– Спершу робиться малюнок, потім зернята наклеюються, а потім кожну насінину розмальовують фарбами, а тоді все це лакуємо, – каже пані Анжела. – Ось в нас ще є рамочки з гіпсу, шкатулки, магнітики, з ракушок сувеніри. Головне в цій справі – фантазія і бажання. Тут є діти, що ходять на гурток уже шість років, адже вони себе тут знайшли і їм тут подобається.

Одна з таких учениць — Софія Березюк. Дівчина цьогоріч теж здобула призове місце у виставці-конкурсі. Вона виготовила картину «Новорічна композиція».  

– Вся картина – це виліплені з гіпсу сніговик, подарунки та прикраси, які розмальовані у святкові кольори, – розповідає дівчина. – Я змалечку любила малювати і саме тому я записалась сюди у гурток. Творчість допомагає мені  розвантажити мозок і відпочити. Я також люблю робити витинанки. Виготовила вирізний портрет Лесі Українки і Тараса Шевченка. Моя творчість іде з серця і це буде зі мною до кінця життя.

Про чергові перемоги вихованців музичної школи
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up