Юний «Дзідзьо», народні пісні і сучасні танці. У терцентрі провели концерт

Юний «Дзідзьо», народні пісні і сучасні танці. У терцентрі провели концерт
  • Сьогодні, 3 грудня у Міському територіальному центрі провели концерт, присвячений Дню людей з інвалідністю.
  • Глядачі слухали пісні, вірші, гру на музичних інструментах та дивились танці.
  • А найбільше овацій зірвав юний козятинчанин в образі «Дзідзьо».
  • Розповідаємо, що ще цікавого ми дізналися про учасників заходу.

Колектив «Шарм» зі школи №2 — це п’ятеро талановитих дівчат, які і танцюють, і співають. Саме вони відкривали концертну програму. У своїх виступах додають елементи танців, як кажуть самі учасниці, у народно-сучасному стилі.

Одинадцятикласниця Дарина Довгенко — вокалістка колективу. Співає ще з початкової школи, тож для неї це далеко не перший виступ.

Відео дня

— Само вийшло. Сказали, що у мене є голос і я почала співати, — розповідає Дарина. — Іноді відчуваю страх перед сценою. Але не часто. Щоб впоратися із цим, все роблю на автоматі.

Дарина Довгенко заспівала також сама композицію «Повстанське танго».

Її колеги Ольга Аксьонова та Марія Пясковська — танцюристки. Навчатися цьому мистецтву прийшли майже десять років тому. Займалися із викладачами Оленою Скібінською та Яною Панчохою у ансамблі «Феєрія». А пізніше створили при школі ще й колектив «Шарм».

— Нам дуже подобається танцювати, ми беремо участь в різних заходах, — розповідає Ольга. — Ми входимо в актив школи. Наш колектив займається різними танцями.

— Класичні, народні, модерн, сучасні, — додає Марія.

Дівчата виступають у двох колективах одразу. Проте заняття у музичній школі поки довелося відкласти через те, що готуються до ЗНО. Хоча раніше із «Феєрією» навіть їздили за кордон.

— Ми і в Болгарії були, — продовжує Ольга Аксьонова. — Це було вже давно, але емоції просто зашкалювали. Там дуже багато було колективів з різних країн і це дуже цікавий досвід.

— А який вам найбільше подобається танець? — запитуємо у дівчат.

— Найбільше подобається модерн, — каже Марія Пясковська. — Тому що це вияв своїх емоцій, своєї душі і це найбільш відривний стиль.

— Класичний, це, як говорить наша вчителька з танців Олена Костянтинівна, — основа всіх основ, але модерн трошки більше нам подобається, — додає Ольга.

Лариса Казмірчук, організатор

Тамара Азікова — учасниця хору ветеранів «Прометей». Колектив налічує майже три десятки учасників.

— Я вже давно у хорі, більше десяти років, — розповідає Тамара. — Співала і до цього раніше в різних ансамблях і хорах. Перший народний у мене голос. Співаю, тому що я люблю пісню, любою хор, люблю людей.

На концерті разом із Юрієм Мотронюком та Юрієм Канарським виконала пісню «А мій милий вареничків хоче». Глядачі із залу навіть підспівували.

Колега Тамари, Олена Майбродська теж виконала пісню разом із Юрієм Канарським.

Ведучі заходу

На концерті не лише співали й танцювали.

Дівчатка з музичної школи грали на скрипці та фортепіано.

Найбільше овацій викликав виступ наймолодшого учасника концерту — Максима Дудника. Він був у образі Дзідзьо.

Також учасники концерту читали вірші.

Із вітальним словом виступили керуючий справами виконкому Сергій Заїчко та директор Міського терцентру Ольга Дацюк.

На захід у якості глядачів запросили відвідувачів міського територіального центру.

Серед запрошених — Людмила Світлична.

— Концерт дуже сподобався, — ділиться враженнями жінка. — І ставляться до нас дуже добре у терцентрі. Хочу подякувати Ользі Олексіївній (директор міського терцентру — авт.), вона дуже дбає про нас, людей з інвалідністю. Приходять до мене дівчата з терцентру. Вони допомагають. Я дуже їм вдячна, вони роблять дуже хорошу роботу.

Подругам Ніні Дячук та Людмилі Данилюк концерт теж дуже сподобався.

— Ми дуже задоволені дітками, — каже Ніна.

— Вони підтримують нас, щоб ми були ще молодими і здоровими і відчували себе на років 30, — додає Людмила Данилюк. — Ми пенсіонери і бажаємо їм добра, і щастя, і миру на землі, цим діткам. Мені вони всі сподобалися, особливо цей маленький, Дзідзьо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Майбродская

    Концерт як подих свіжого вітру...учасники молоді, красиві і талановиті...від самих юних до більш старших всі викликали захоплення... Легкий світлий щем огорнув душу і пам'ять поглинула у юність...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up