З бібліотек громади вилучили близько 13 тисяч книг російськомовних авторів

З бібліотек громади вилучили близько 13 тисяч книг російськомовних авторів
  • Бібліотеки Козятинської громади працюють над вилученням російськомовної літератури з власних бібліотечних фондів. Заходи тривають з травня цього року.
  • Також запрошують долучитися і місцевих жителів. Принесені вами книги можна обміняти на якісну українську літературу, або відправити на утилізацію.

Бібліотечні працівники підходять до вилучення ретельно і виважено, враховуючи рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це інформує Козятинська міська ТГ.

До травня у фондах нашої бібліотечної системи було до 60% російськомовної літератури різних напрямків. 

Відео дня

— Значна частка російських книг вже вилучена з відкритого доступу і зберігається у сховищі, — розповіла директорка міської бібліотеки Ганна Мочарська.

Також частину вилученої літератури вже віддали на переробку у макулатуру, а за виручені кошти планують закупити примірники сучасних українських авторів, враховуючи запити читачів.

 

Загалом з усіх бібліотек громади вилучили близько 13 тисяч книг. Більшість з виучених книг пропагують війну, насильство національну та релігійну ворожнечу.

Позбуваємося ворожого разом

Робота по вилученню літератури продовжується.

— До загальної справи очищення нашого книжкового простору від усього ворожого може долучитися кожен мешканець громади, — зазначають у повідомленні Козятинської міської ТГ. — Приносьте російськомовні книжки з власних домашніх бібліотек до міської книгозбірні для подальшої їх утилізації та обміну на якісну українську літературу. Таким чином ворожий друкований контент принесе хоч якусь користь!

Осінні вечори довгі та прохолодні. Більшість обирає затишний відпочинок вдома. Щоб скрасити посиденьки, пропонуємо вам за посиланням добірку книг з осіннім настроєм.

Довідка

Українські бібліотеки активно чистять від книжок російською мовою. Перш за все тих, що пропагують насильство та національно-релігійну ворожнечу. З полиць уже забрали майже половину читацького фонду, бо написана мовою ворога.

Які книги скоро зникнуть з наших бібліотек — дивіться у наступному відео:

 

Читайте також:

«Країна на порозі блекауту»: мер Козятина звернулася до громади робити запаси води, їжі, медикаментів

З понеділка, 21 листопада в населених пунктах Глуховецької громади облаштують пункти обігріву

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (29)
  • Геннадий Ткачук

    Цікаво а хто з вказаних вами авторів досяг світового визнання ?

    Лілія Біда reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук Також цікаво
  • Альоша Капніст

    Ось звідки народжуються фюрери та їх послідовники Л Костенко не завадило стати видатною поетесою та письменником світового рівня після навчання у Літературному інституті у Москві ( друга освіта)
  • Альоша Капніст

    Якщо наша влада у Києві ініціює знищити  твори лауреата Нобелівської премії І Буніна корифея європейського реалізму Івана Тургенєва який з В Гюго керував міжнародним літературним конгресом А Сахарова лауреата Нобелівської премії в області прав людини то ми вони влада опустилися в тридцяті роки минулого століття до методів переслідування та знищення своїх громадян фашисти голодомор репресії Місце нашої влади і на місцях рядом з булгаківськими героями Поліграфом Шаріковим та Швондером Ось звідки ростуть ноги репресій та голодоморів
  • Станислава Немировская

    Франка, Лігу Костенко, є багато українських видатних поетів та письменників.

keyboard_arrow_up