З першого жовтня видаватимуть лише електронні лікарняні. Чи готова до цього козятинська «первинка»?

З першого жовтня видаватимуть лише електронні лікарняні. Чи готова до цього  козятинська «первинка»?
  • В медичних закладах Вінниччини лікарі виписуватимуть тільки електронні лікарняні з 1 жовтня. Їх створюватимуть на основі медичних висновків про тимчасову непрацездатність.
  • Про це повідомила пресслужба обласного департаменту охорони здоровʼя та реабілітації на сторінці у Facebook.

У повідомленні зазначають, що з Е-лікарняними працюють вже у вінницьких лікарнях – це Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, а також Центри первинної медико-санітарної допомоги №2 та №3 міста Вінниці.

У повідомленні зазначили, що на Вінниччині також є й аутсайдери серед медичних закладів (аутсайдер – тобто той, хто перебуває зовні чогось; останній, – авт.)

  • У нас є й аутсайдери – «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради», «Вапнярський МЦПМСД» та «Війтівецький ЦПМСД». Їм потрібно посилити роботу у цьому напрямку, – зауважила директорка департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Ольга Задорожна.

В Департаменті охорони здоров’я закликали медзаклади підійти відповідально до видачі Е-лікарняних.

Відео дня

В чому особливості оформлення електронного лікарняного листка?

Щоб оформити електронний лікарняний, пацієнт має прийти на особистий прийом до лікаря

Лікар огляне пацієнта, визначить, чи потрібно направляти його на додаткові обстеження або на консультацію до інших фахівців, чи сам призначить лікування. Тільки після особистого прийому лікар має право створювати в електронній системі медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Перехід на електронні лікарняні означає, що відтепер пацієнту не потрібно збирати підписи на паперовому бланку і носити їх по кабінетах. Обмін інформацією відбувається автоматично, а пацієнт займається своїм лікуванням. Проте відвідувати лікаря для цього обов’язково.

Процес видачі лікарняних заснований на інформаційній взаємодії декількох інформаційних ресурсів, а саме – інформаційних ресурсів Пенсійного фонду України, закладів охорони здоров’я і електронної системи охорони здоров’я.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up