З Вінниці в Козятин: як працюється новому керівнику поліції

З Вінниці в Козятин: як працюється новому керівнику поліції
  • Відверто. Вінничанин Роман Андрущак на посаді керівника козятинського відділення поліції трохи більше місяця.
  • Про те, чи заплановані кадрові зміни, які враження від особового складу, як боротимуться з правопорушниками та чи будуть у Козятині камери спостереження — він розповів в ексклюзивному інтерв’ю.

Наприкінці січня у Вінницькій області відбулося службове переміщення керівників районних відділів поліції. В нашому відділенні тоді представили нового керівника — вінничанина Романа Андрущака. Ми познайомилися та поспілкувалися з головним поліцейським Козятина. 

— Які перші враження від Козятина. Бували тут раніше?

— Був. Неодноразово в басейні плавали на змаганнях. Перші враження — серйозне місто, місто працівників, багато залізничників, сільгоспвиробників. Люди цінують свою роботу, працюють і поважають те, що вони мають.

Відео дня

— А звідки ви родом?

— З Мурованих Курилівців. Там народився. Мама — майор міліції. Батько покійний — старший прапорщик, брат старший теж майор міліції. 

— Розкажіть про свій кар'єрний ріст? З чого розпочинали?

— Закінчив Одеський інститут внутрішніх справ в 1998 році. Пішов працювати у Вінницю дільничним офіцером поліції. Потім — у Ленінський підрозділ міліції, саме в центральний. Був дізнавачем, начальником дізнання ленінського підрозділу. В 2001 році працював в обласному управлінні на різних посадах. З березня 2009 року по червень 2016 працював у Гнівані начальником відділення поліції по обслуговуванню. Невеличке містечко на 15 тисяч населення, крім цього ще було 5 сільських рад. Тоді ми успішно пройшли атестацію. Після цього сказали, що заслуговую на підвищення. Бершадське відділення поліції було найбільше в області — Бершадь, Ладижин, Тростянець, Піщанка, Чечельник, Крижопіль і Теплик. Пропрацював трохи більше півроку. Потім  робив деякі реорганізації, бо у Вінниці був один підрозділ і в нього були плани зменшити навантаження на керівника. Уявіть собі, майже пів мільйонне місто і на одного керівника поліції вся інформація. Зробили вінницький відділ поліції і Лівобережне відділення поліції. Мені запропонували очолити цю посаду, створити з нуля підрозділ, набрати людей і працювати.

— Важко змінювати місце роботи? Які відчуття тепер на посаді начальника козятинського відділення поліції?

— Це не перший мій переїзд. Скрізь треба робити свою роботу. Дружина до цього звикла і відноситься по-філософськи. Вона офіцер поліції. 

— На роботу щодня їздите з Вінниці?

— Трохи залишаюся тут ночувати. Стараюся серед тижня, якщо якась нарада виїхати і на вихідні їхати додому. 

— Як вам працівники? Чи будуть якісь кадрові зміни?

— У відділенні близько ста чоловік особового складу. Він сталий, люди на своєму місці, працюють, вміють, знають. Вакансій немає, кадрових змін не буде ніяких. Вони зорієнтувалися до тих вимог сьогодення, які є. Що в дільничних офіцерів сильний колектив, що в карного розшуку, що чергова частина. Можу сказати тільки те, що люди цінують свою роботу.

— Що для вас найважче у вашій професії?

— Повідомити людям про горе. Коли скоєно серйозний злочин і потрібно пояснити родичам. Пам’ятаю випадок —  6 травня 2017 року вбили людину. Ми шукали злочинця, знайшли. Поїхали додому сказати дружині, що її чоловіка вбили, а в дитини меншої мав бути випуск. Всі плакали. Ми розглядаємо, це як об’єкт злочину.  Це наша робота, і повідомити рідним, допомогти в цій ситуації — наш обов'язок. Потім відчуваєш тривалий період якусь пустоту.

— А позитивні моменти?

— Звісно, це допомога громадянам. В Гнівані, наприклад, два рибалки тероризували бабусь — скоювали напади на одиноких громадян в селах. І коли розкриваєш злочин — отримуєш задоволення. 

— Козятин славиться дрібним хуліганством, крадіжками. Як будете боротися?

— Є великий досвід в правоохоронній системі. Ми прекрасно розуміємо, які злочини скоєні місцевими жителями. Будемо робити максимум. Працюючи в Козятині трохи більше місяця, вже є розкриття. Побили Діву Марію — знайшли хто. Також в центрі Козятина один з місцевих мешканців в 7 автомобілях порізав колеса. Теж знайшли. 

— В порівнянні з Вінницею, у Козятині немає камер спостереження. В цьому плані буде важче. Що скажете?

— Завдяки системі «Безпечне місце» у Вінниці ті самі ДТП, інші правопорушення та злочини ми розкривали. Ми спілкувались з міським головою Козятина, з його боку є підтримка. Хочемо запустити такий проект тут, у Козятині. Мер виділяє 500 тисяч гривень, щоб провести оптоволокно. Перший етап — встановлення невеликої кількості (5-6) камер в місцях скупчення людей. З кожним роком збільшити до 40 відеокамер, щоб відслідковувати фіксацію номерів, облич. 

Досьє

  • Народився: Муровані Курилівці
  • Вік: 42 роки
  • Діти: має дві доньки — 8 і 16 років
  • Дружина: приватний підприємець
  • Стаж в органах: 23 роки
  • Особливість: з династії поліцейських, був в АТО
  • Хобі: риболовля, активний вид відпочинку, заняння спортом (легка атлетика, штанга)

 Що задекларовано?

В цьому році Роман Андрущак декларації ще не подав. Згідно з тією, що є на сайті (від 4 березня 2019 року),  у його власності квартира в 52 квадратних метра та земельна ділянка у Малій Вулизі, Тиврівського району. Також задекларований дружиною автомобіль Ford Мondeo 2010 року випуску. Заробітна плата за рік за основним місцем роботи — 173180 гривень, в дружини — 49462 гривень. Так як Роман Андрущак перебував в зоні АТО, задекларована допомога  — 1265 гривень. На банківських рахунках в «Укргазбанку» 90 тисяч гривень.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up