За елеватор візьмуться екологи

За елеватор візьмуться екологи
До елеватора заблоковані всі підходи, але кудоюсь заїжджають автівки з зерном

У минулому номері газети «RIA-Козятин» ми повідомляли про скарги козятинчан щодо роботи елеватора, який знаходиться на Білоцерківській, 44. За цією адресою значиться ТОВ «АГКОД».

До нас вже двічі зверталися мешканці мікрорайону ПРБ, казали, що з елеватора летить шолуха та пил від зерна кукурудзи. Двічі ми були біля елеватора, тільки ніяких викидів у повітря ні першого, ні другого разу не було. 

Серед постраждалих від роботи елеватора поповзли різні чутки. Одні говорили, що на елеваторі все є для безпеки навколишнього середовища, тільки електрики підприємства не запускають очисні фільтри. А пані Надія мала свою думку. За її словами, люди самі винуваті, що до цих пір мовчали. На її думку, такі об’єкти як елеватор треба будувати подалі від житлових кварталів. Питання можна було вирішити, коли забудовник тільки отримав земельну ділянку під забудову. Коли підприємство працює, його «вже не закриєш і не перенесеш» підсумувала вона.

Ми вирішили з’ясувати, на якій же відстані можуть бути елеватори від житлових кварталів.

Відео дня

Таку інформацію нам надали у Держспоживслужбі. Піднявши документи, нам повідомили, що ТОВ «АГКОД» розташований за 130 метрів, тоді як допускається розміщення таких об'єктів за 100 метрів.  Тобто у них є ще 30 метрів запасу. 

– Перевіряючої функції, чи працює елеватор з порушенням екологічної ситуації, ми не маємо, – сказали у відомстві і порадили звернутися до Вінницької екологічної інспекції.

Покидаючи Козятинське управління Держспоживслужби, мали намір ще раз навідатись до елеватора та поспілкуватися з керівництвом підприємства. До цього мали розмову тільки з охороною. Тільки поле, по якому ми добиралися, переорали, по багнюці, яка утворилася на рілі, ми не пішли. Вирішили скористатися порадою Держспоживслужби.

От тільки додзвонитися до еколога області виявилося непростою справою, їх телефон мовчав.

Допоміг додзвонитися до екологів помічник народного депутата Юрчишина Олег Каменний, який також підключився до вирішення проблеми роботи елеватора. Помічника нардепа вислухали і прийняли заявку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Автор правий все ПРБ в смітті з елеватора

keyboard_arrow_up