За медичною допомогою — спочатку до сімейного лікаря, а вже потім в поліклініку

За медичною допомогою — спочатку до сімейного лікаря, а вже потім в поліклініку

Люди скаржаться на великі черги, керівництво лікарні роз’яснює причину

В газету “RIA-Козятин” звернулися відвідувачі Козятинської центральної районної лікарні зі скаргами на великі черги в полікліниці. Чергу займають з самого ранку й добре, якщо до обіду лікар встигне їх прийняти. Коридори в поліклініці завжди повні людей. Тут і ті, хто проходить профогляд, і люди з поганим самопочуття, яким потрібна допомога, і відвідувачі, яким “просто запитати”.

Заступник головного лікаря з питань медицини Ігор Грубеляс так прокоментував газеті “RIA-Козятин” ситуацію:

Відео дня

— Ми ще не відійшли від термінового переїзду, — каже Ігор Петрович, — але намагаємося працювати на 150 відсотків. Потік відвідувачів велечезний.

За словами пана заступника, люди самі створюють такі черги.

— Замість того, щоб піти спочатку до сімейного лікаря, який назначить аналізи та оцінить ступінь важкость хвороби, люди йдуть у поліклініку. Часто буває, що взагалі не треба звертатися до лікаря. Достатньо пропити трохи ліків, а звертатися до вузького спеціаліста немає потреби. Дуже багато людей приходять на профогляд. Це школярі, солдати, зараз великий наплив працівників сільгосппідприємств.

Отож, козятинчани ще не звикли, до того, що потрібно йти не в поліклініку, а до сімейного лікаря.

— Бігти відразу до, наприклад, хірурга не потрібно, — наголошує Ігор Грубеляс. — Сходіть до сімейного лікаря, він призначить аналізи, і якщо доведеться йти до поліклініки, вже прийдете зі всіма потрібними аналізами та висновками. Це набагато спростить та прискорить працю спеціалістів у полікліниці.

Ігор Петрович запевнив, що першочерговим завданням їхнього закладу на сьогодні є “запис на прийом по телефону”. У планах, здійснювати запис і по інтернету.

А поки ще багато проблем, але керівництво медичного закладу робить все, щоб налагодити швидке та якісне обслуговування відвідувачів.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up