За поточний рік Козятинщина збагатіла на 218 дітей

За поточний рік Козятинщина збагатіла на 218 дітей

У районному акушерсько-пологовому відділенні за півроку 2016 народилося більше двохсот діточок.

Зі 218 малят — 102 хлопчики та 116 дівчаток. Про це повідомила газеті “RIA-Козятин” старша акушерка акушерсько-гінекологічного відділення Ірина Миколаївна Поплавська.

За статистикою,  з 20 червня по 1 липня — на світ з’явилося 13 новонароджених діток. Вісім хлопчиків та п’ять дівчаток. І мами, і малюки почуваються добре.

 

Відео дня

Цікаві факти про дітей

— Термін «дитина» походить від латинського «infans», що означає «не в змозі говорити», і зазвичай відноситься до дітей віком від 1 до 12 місяців. “Новонароджений” – це немовля в перші 28 днів життя.

— В Індії прославилися наймолодші батьки, у дітей 8 і 9 років з'явилася крихта. Середній вік жінок, які народжують на Індійському півострові, – 13 років.

— Діти Німеччині вважаються максимально проінформованими в технічній області. За статистикою, малюк, якому 8 років, вже змінив декілька гаджетів та повністю володіє навичками на комп'ютері.

— У Кореї ті 9 місяців, що дитина перебуває в утробі матері, заносять у вік. Тому корейським дітям за документами завжди на рік більше, ніж їх ровесникам з інших країн, хоча чисто фізично ніякої різниці у віці немає.

— Якщо у матері I група крові, у батька II, а дитина несподівано народжується з III, це зовсім не означає, що вона від іншого батька. Група крові дитини або збігається з групою когось з батьків, або дорівнює сумі їх груп крові.

— У Китаї, через перенаселеність країни, сім'ям заборонено мати більше однієї дитини.

— Середній європеєць стає батьком у 29 років. В Україні татами і мамами стають, в середньому, в 20 років.

— Найбільше близнюків у світі народжується в Нігерії: один випадок на кожні 11 пологів. Найрідше близнюки з'являються в Японії: один випадок на 250 пологів.

— У новонародженого немовляти в скелеті можна виділити більше 300 кісток. Поступово деякі з них зростаються, а вже у дорослої людини налічується близько 206 кісток.

— Діти нічого не пам'ятають у віці до 3 років, через те, що психологи називають «інфантильною амнезією».

— Дитина має близько 10 000 смакових рецепторів, це набагато більше, порівняно з дорослою людиною.

— Як правило, гени батька визначають ріст дитини, а гени матері – вагу.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up