За приготуваннями до візиту свого лідера, забули за людей (оновлено)

За приготуваннями до візиту свого лідера, забули за людей (оновлено)

Два епізоди із життя пенсіонерів нашого міста

Міська рада так захопилася приїздом свого лідера Юлією Тимошенко, що навіть забула перерахувати кошти для гіпертоніків. І для жителів міста переважна більшість послуг в районній лікарні стала платною.

1. До “RIA-Козятин” звернулася 89-річна жителька міста, у якої днем раніше підвищився тиск до 250 на 110. Рідні бабусі викликали швидку. Екіпаж екстреної медицини, потративши півгодини на пацієнтку, вивів її з небезпечного стану. Крім того, люди в червоних комбінезонах зробили запис виклику до сімейного лікаря, який виписав рецепт.

Яке ж було здивування, що за Урядовою програмою “Доступні ліки” для гіпертоніків потрібно було викласти 370 гривень. Як повідомили в аптеці, що її називають цілодобово або “Склярова”, установа є учасником програми “Доступні ліки” але жителям міста ліки по безкоштовним рецептам не відпускаються. Причина: міська рада не перерахувала кошти на продовження договору. В цьому питанні можна й подискутувати, причому тут міська рада, коли програма “Доступні ліки” Урядовий проект? А при тому, що місцеві органи влади отримують субвенцію від департаменту охорони здоров’я за Урядовою програмою.

Відео дня

Наразі, районні гіпертоніки отримують безкоштовні ліки.

 

2. Поскаржилась на життя-буття в Козятинія жінка, якій під час візиту до лікаря рекомендували пройти УЗД молочної залози. В міській лікарні лікар такого профілю був у відрядженні по роботі. Виписали направлення пацієнтці пройти обстеження в районній лікарні. А там пояснюють українською мовою, що для жителів міста обстеження платне через те, що міська рада не правильно розділили субвенцію.

Тільки людям байдуже, хто що переділяв. Вони хочуть отримати послугу, за яку на сьогоднішній день заплатила держава.

Тільки міській раді ніколи займатися питаннями лікування хворих. У них є куди важливіші питання. Наприклад, там де буде проїжджати Юлія Тимошенко, оновити пішохідні переходи. Така думка випливає з того, що оновлюють не всі зебри. Де пішохідні доріжки зовсім не помітні, їх не спішать оновити. А на перехресті вулиць П. Орлика і Героїв Майдану, зебри ще 22 жовтня нем оновили? Мабуть, краситимуть в день приїзду лідерки “Батьківщини” зранку?

В день приїзду Юлії Тимошенко в Козятин 23 жовтня ми знову навідались в цілодобову аптеку. Фармацевт повідомила, що для гіпертоніків по програмі “Доступні ліки” безкоштовні ліки вже відпускаються для мешканців міста. На питання, відколи для містян-гіпертоніків стала діяти програма, аптекар відповіла що дні чотири тому Інформація фармацевта хоч і не відповідає дійсності, тільки наближена до правди. Ліки стали для містян аптеки відпускати після нашої публікації. Не всі, правда, препарати, що виписані сімейним лікарем, безкоштовні. Тільки це вже, як кажуть, інша історія.

На перехресті вулиць П. Орлика і Героїв Майдану, зебри так і не оновили. Прийшли до висновку, що Юлія Володимирівна в сторону Білої Казарми не поїде і оновлювати зебри на цьому перехресті не потрібно.                                                                         

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up