За продуктовими наборами козятинчани стоять в черзі по кілька годин

За продуктовими наборами козятинчани стоять в черзі по кілька годин
  • Недопрацювали. В ліцеї № 2 для пенсіонерів, яким за 70, міська рада стала роздавати продуктові набори.
  • У них входило два двокілограмові пакети борошна, банка тушонки, кіло цукру та пляшка соняшникової олії. Але не всі задоволені такою допомогою

Пані Лідія з села Іванковець у свої майже 80 років вистояла три години в черзі і отримала потрібну їй допомогу. Отримавши продуктовий пакет допомоги, пані Лідія подякувала організаторам благодійної акції, а ті її поправили, сказали, що треба дякувати за допомогу не їм, а міському голові Тетяні Миколаївні. Нічого не сказала пані Лідія. Вийшла пенсіонерка з ліцею № 2, в одній руці у неї палиця, у другій пакет допомоги вагою близько 7-ми кіло.

— Добралася до автобуса №2. Там знайшлися добрі люди,  допомогли зайти до автобуса. В Іванківцях мене зустріли далекі сусіди і велосипедом пакет харчів додому мені відвезли.

Козятинчанин Василь виходець з інтелігенції. За роки на керівній посаді не нажив великих статків, щоб забезпечити безхмарну старість. Каже, що ходив за допомогою два дні. Першого дня повернувся додому, тому що легко одягнувся, а стояти у черзі треба було близько трьох годин. На другий день одягся тепліше та все одно промерз, стоячи кілька годин на вулиці.

Відео дня

— Задум допомоги літнім людям продуктами харчування дуже хороший, але ланцюжок видачі продуктових пакетів зовсім не продуманий, — каже чоловік. — Не кожному під силу стояти на холоді стільки часу.

Козятинчанин Віктор розповідає, що ходив за гуманітаркою у п’ятницю, 18 листопада. — Людей не рахував, таких, як я було багато. Черга йшла дуже повільно. До пункту видачі привезли тушонку, як виявилося розвантажувати її з автівки нікому. В черзі переважно стоять люди, яким лікарі радять лише прогулянки на свіжому повітрі. Виручили більш молоді чоловіки, які прийшли отримати допомогу за своїх старших родичів. Пізніше звідкілясь прийшли ще двоє чоловіків і допомогли розвантажити автівку. А це все час. Акція допомоги — хороша справа, тільки організована вона з багатьма незручностями людей і в цьому її мінус.

Коли наш матеріал був готовий для публікації, на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» зателефонувала козятинчанка Поліна. 

— Що це за дискримінація людей? Кому за 70 пайки дають, а хто на рік чи два молодший — тому вже ні. Я що, багатша за 70-річних пенсіонерів, чи мені менше хочеться їсти, ніж їм? — обурюється козятинчанка.

Відповідь ми знайшли на сторінці очільниці міста Тетяни Єрмолаєвої.

«Виконкомом Козятинськоі міської ради прийнято рішення про видачу продуктових наборів пенсіонерам за віком. Видача проводиться при наявності оригінала паспорта отримувача та при неможливості самостійно отримати продуктовий пайок, його можна отримати по паспорту отримувача уповноваженою особою.

На поточному тижні запрошуються мешканці старше 70 років.

На слідуючому тижні отримувати продуктові набори зможуть мешканці старше 60 років, — йдеться у дописі Тетяни Єрмолаєвої. — Окремо буде проводитись доставка наборів в сільські населені пункти. Просимо з розумінням і терпінням віднестися до отримання наборів, працівники територіального центру про кожного потурбуються.

Пункт видачі працює в школі № 2, з 9 години до 15 години у будні дні. Перемоги нам усім», — написала міський голова у своєму дописі.

Додамо: у Козятині для переселенців видаватимуть гарячі обіди

Читайте також:

З вівторка відновив роботу Центр видачі гуманітарної допомоги від Ірини Колесник. Критерії видачі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Life Life

    Тобто інвалідам немає, дуже дбайливо!!!
  • Ольга Павленко

    Пенсіонери задоволені допомогою,цими продуктивними наборами.
    Пенсіонерам не подобається ваші,панна мерша,  умови видачі тих пакетів продуктів.
    Пані Єрмолаєва хоч раз особисто прийдіть вдень до   школи другої ,постійте  з вашим народом хоча б годину .
  • Ольга Павленко

    Ці черги, ніби відбір для всіх пенсіонерів. Стояли не по 3 години, а і більше.в крижаний дощ, у воді. Дуже прикро,що така непродумана  організація,ніби зробили відсік пенсіонерів, протистояли по 4 години, вижили,  то значить міцні. Це глум над людьми.
  • Михаил Ищук

    Доброго дня , чи має прописка відношення до отримання гуманітарної допомоги та чи на села дається обмежена кількість наборів чи на всіх людей пенсійного віку.Дякую

keyboard_arrow_up