За спалювання сміття готуйте півтисячі гривень

За спалювання сміття готуйте півтисячі гривень

Задимлене ПРБ створюють власноруч мешканці приватного сектору

У редакцію газети ”RIA- Козятин” звернулися мешканці нашого міста. Вони повідомили, що вже більше тижня, як в районі ПРБ велике задимлення. Призводять до такого явища самі його мешканці. Вони спалюють все, що для них є непотрібним і що горить. У неділю стався конфлікт в районі вулиці Матросова, де сперечалися ті, хто потерпає від їдючого диму, з тими, що спалювали. Навіть поліція виїжджала.

Організувавши рейдову бригаду з місцевих активістів і журналістів газети, ми вирішили перевірити стан справ в цьому мікрорайоні. Прибувши на місце події, побачили, що масштабного спалювання на ПРБ в цей день не було. Були окремі купи, які диміли.  

У основному спалювали городину, яка вже засохла, бадилля  картоплі, бур’ян, опале листя.

Відео дня

Одна рейдова бригада пройшлася вулицями 8-а Гвардійська, О Кошового, Білоцерківська, пров. Ватутіна, вул. Сковороди, Ватутіна, пров. та вулицю Мазепи, Ярослава Мудрого, Суворова.

Одна з активісток пані Люба також відзначила, що в день рейду спалювань було менше, ніж в інші дні. Пояснюється це тим, що за прогнозом синоптиків у вівторок, 12 вересня, мав падати дощ. І щоб приготовлене до спалювання не намокло, його підпалили раніше. Та людей-спалювачів, які чекали вечора, також вистачало.

На вулиці Мазепи пенсіонерка-інвалід розвела багаття, що диміло так, що й вона сама втекла до хати. На вулиці Ярослава Мудрого також пенсіонер розвів багаття прямо на дорозі. На вулиці Суворова палили в кінці земельних ділянок, добратись до яких було неможливо.

Що дав цей рейд? Люди відчули відповідальність. 340 гривень в кожного не зайві. Та на цей раз рейд був тільки попереджувальним. Але наступного разу всі зібрані докази будуть передані правоохоронним органам.

Повертаючись з рейду вулицею 8 Гвардійська, на проїжджій частині вулиці також було розкладене багаття. Біля самого вогнища проїжжджали автівки. З таким підходом і до біди не далеко!

Кращі справи були в районі “Білої казарми”. Зафіксували тільки одне задимлення в районі провулку Партизанський. На вулицях Маяковського, Коцюбинського, Толстого, Князів Острозьких, Червоної Калини, Д. Нечая, Чехова, Виговського, Бойка ніхто нічого не спалював того вечора.

 

Потрібна муніціпальна поліція!

— У Вінниці такі питання вирішуються дуже швидко, — прокоментував газеті “RIA-Козятин” керівник рятувальної служби Дмитро Світлишин. — Муніціпальна поліція фіксує виклики і штрафує тих, хто спалює. Ми до цього, на жаль, ще не доросли. Немає в місті ні екологічної служби, ні муніцапальної поліції. На сьогодні вихід один: звертатися із заявами в міську раду. Чим більше буде заяв від городян, голів квартальних комітетів, депутатів, тим більше вірогідність, що з’явиться муніціпальна поліція і у нас.

Хочеться нагадати, що в адмінкодексі в статті 151 передбачено штраф за порушення правил благоустрою населеного пункту — від 340 гривень. Про всі випадки незаконного задимлення міста можна повідомляти у відділ міської ради при управлінні житлово-комунального господарства за телефоном 2-29-07, або в міліцію за телефоном 102.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up