За тиждень - 211 хворих. Хроніка поширення коронавірусу (11.03-17.03)

За тиждень - 211 хворих. Хроніка поширення коронавірусу (11.03-17.03)
  • Третя хвиля коронавірусу, яка накрила нашу країну, ніяк не відступить.
  • Ситуація із захворюваністю на COVID-19 досі напружена.
  • Вінницька область, хоч і не очолила цього тижня коронавірусний антирейтинг, все ж залишається у трійці лідерів і стабільно займає другі та треті місця.
  • Не краща ситуація і на Козятинщині.

Чи не щодня на Вінниччині реєструється 900 випадків. Із 13 березня через стрімке поширення коронавірусної недуги серед населення у Вінниці встановили червоний рівень небезпеки. Щоправда, це зробив не Кабінет міністрів, а міська рада. Крім того, ще чотири регіони нашої країни досі перебувають у червоній карантинній зоні.

На Козятинщині станом на середу, 17 березня, було вже 1824 випадки захворювання на коронавірус від початку пандемії. Такі дані Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень. Справжній коронавірусний стрибок зафіксували у вівторок. За одну добу додався 81 інфікований.

За останні сім днів у нас 211 нових хворих. Це майже вдвічі більше, ніж минулого тижня. За останні сім днів четверо козятинчан померли від ускладнень коронавірусу: дві жінки 50 та 73 років, а також два чоловіки 73 та 84 років.

Відео дня

Маємо ще одну погану новину — на Вінниччині виявили так званий британський штам коронавірусу. Він відрізняється більшою заразністю та вищим рівнем смертності. Інформацію про це опублікували на сайті Центру громадського здоров’я. Зразки, відібрані у хворих, відправили на дослідження до лабораторії німецької клініки Шаріте. Результати аналізів прийшли у понеділок, 15 березня. У чотирьох зразках з Вінницької області знайшли «британський» штам COVID-19.

Через те, що кількість інфікованих не зменшується, а, навпаки, стрімко зростає, міська рада встановила нові обмеження на території Козятинської громади, які почали діяти з 16 березня. Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відтак у місті та селах Козятинської ТГ заборонили:

  • проводити культурні масові заходи;
  • відвідувати заклади культури, спортзали, фітнес-центри, басейн;
  • організовувати дозвілля, проводити банкети, майстер-класи у ресторанах, кафе та барах.

Крім того, відповідно до протоколу засідання, до закладів громадського харчування відвідувачі мають заходити і пересуватися у закладі лише у засобах індивідуального захисту, що покривають ніс та рот. Маску чи респіратор дозволено знімати лише за столиком під час прийому їжу та напоїв. До речі, за одним столом дозволено сидіти максимум по четверо, але це без врахування дітей віком до 18 років.

Також магазинам і закладам побутового обслуговування рекомендують встановити окремі години для відвідування для тих, кому більше 60 років. Пропонують обслуговувати відвідувачів, яким 60 років і більше, з 8 ранку до 12 години дня, а всіх решту — з 12 години дня до 12 години ночі. Це для того, аби зменшити кількість контактів найбільш вразливої до коронавірусу групи населення.

Та і це ще не все. У місті тимчасово скасували пільгову «одиничку». Таке вже було минулого року на початку карантину. Та чи зупинить людей відміна рейсу від спокуси скористатися громадським транспортом — питання риторичне. Адже за маршрутом «одинички» ходять автобуси № 3 та № 4, тож бабусі, яка хоче з Білої Казарми приїхати в центр, ніщо не завадить просто сісти у «трійку».

На додачу у місті створили чотири рейдові групи, які перевірятимуть дотримання карантинних обмежень. Поліція, спільно з працівниками Держпродспоживслужби, міської ради та представником від підприємців будуть обходити магазини та заклади громадського харчування. І одну з таких рейдових груп наші журналісти вже бачили на вулицях міста зранку у вівторок, 16 березня.

Як пишуть на сайті міської ради, під час першого рейду деяким власникам і орендарям магазинів робили попередження.

«Неприпустима ситуація склалася біля входу у поштове відділення на вулиці Незалежності, де спостерігається постійне скупчення людей в очікуванні своєї черги. У переважній більшості це люди похилого віку, які хочуть здійснити оплату за комунальні послуги. Зроблено зауваження керівнику закладу», — йдеться на сайті міської ради.

На наступних рейдах за виявлення порушень обіцяють вже складати протоколи.

 

Читайте також:

Наша область залишається у помаранчевій карантинній зоні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Нелла Литвинова

    З їхніми тестами, які вони роблять там і долі правди немає....Але це комусь потрібно ...Чим більше виявлять, тим, напевно, більша зарплата...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up