За тиждень більше 200 хворих і нові смерті. Хроніка поширення коронавірусу (18.03-24.03)

За тиждень більше 200 хворих і нові смерті. Хроніка поширення коронавірусу (18.03-24.03)
  • Покращення ситуації поки немає

Україну продовжує штормити від коронавірусу. Від 23 березня Київ та Одеська область перебувають у «червоній зоні». А 24 березня почервоніли Київщина та Сумська область. Єдина область, яка наразі перебуває у жовтій карантинній зоні, — Херсонська. Решта регіонів України або червоні, або помаранчеві.

Останні кілька днів фіксують рекордну смертність від COVID-19. У вівторок, 23 березня, було 333 летальних випадки за добу, а у середу, 24 березня, — вже 342.

На офіційному телеграм-каналі МОЗ «Коронавірус_інфо» повідомляють про те, що в нашій країні виявили нові мутації британського штаму коронавірусу. На думку дослідників Інституту молекулярної біології та генетики, саме комбінація мутацій цього штаму спричинила хвилю захворюваності, яка триває зараз.

Відео дня

«Саме це є поясненням все частішого виявлення випадків повторного інфікування людей та важчого протікання хвороби», — йдеться у повідомленні телеграм-каналу «Коронавірус_інфо».

Вінниччина хоч і поступилася Одещині своїм місцем у ковідному антирейтингу, ситуація в регіоні продовжує бути напруженою. Щодня додається понад пів тисячі нових хворих.

Що стосується Козятина, то у ковідному антирейтингу області ми поступилися Жмеринці. Там зафіксовано 2 150 випадків. Натомість на Козятинщині, яка наразі на 4 місці за темпами поширення COVID-19, станом на 11 ранку середи, 24 березня, було вже 2043 випадки коронавірусу. Такі дані Вінницького обласного лабораторного центру. За останні сім днів у нас додалося 219 нових хворих. Минулого тижня була майже аналогічна ситуація — 211 нових випадків за сім днів. Тож покращення поки немає.

Як повідомили на сторінці Міської ради у Фейсбук, у Центральній районній лікарні станом на середу лікуються 72 пацієнти з діагнозом COVID-19, із них 41 перебувають на кисневій терапії. Із підозрою на коронавірус 12 пацієнтів, із них 3 — на кисневій терапії. Пацієнтів із пневмонією 87. Мешканців Вінниці та Вінницького району на «ковідних» ліжках всього п’ятеро, решта — козятинчани.

Летальних випадків теж стає більше. У середу, 24 березня повідомили про ще одну смерть — із хворобою не впоралася 57-річна жінка. Вона померла у стінах лікарні після того, як лікувалася 19 днів. Коронавірус забрав життя вже 33 мешканців Козятинщини. За перші три тижні березня від COVID-19 померло 7 жителів колишнього Козятинського району. Це найгірший показник від початку пандемії.

 

Читайте також:

У Козятині відновили пільгові автобусні рейси

В області стали менше хворіти на туберкульоз та ВІЛ-СНІД

Епідемія грипу: серед регіонів, де найбільше фіксують хворих є і Козятинщина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up