«Загарбницьку війну в Україні благословив кирил»: на Козятинщині ініціювали заборонити російські церкви

«Загарбницьку війну в Україні благословив кирил»: на Козятинщині ініціювали заборонити російські церкви
Священник Микола Плужник з Чугуєва після повномасштабного російського вторгнення на Україну перейшов з УПЦ М,П, до ПЦУ
  • Нещодавно на офіційній сторінці очільниці Козятинської ТГ опублікували важливе звернення до громади. Міський голова та депутати Козятинської міської ради висловили позицію територіальної громади щодо необхідності припинення діяльності російської православної церкви у особі УПЦ МП на території нашої громади.

 «Майже два місяці росія веде жорстоку і нелюдяну війну проти України і українців. Проти нас з вами, намагаючись винищити нас як націю. В ООН підтвердили загибель щонайменше 3153 цивільних і поранення 3316 цивільних людей через війну РФ проти України. Цю кровожерливу війну повністю і відкрито підтримує російська православна церква. У цих умовах продовжувати підпорядковуватись московському патріархату означає прямо підтримувати геноцид власного народу і фінансувати війну, яку розгорнула росія», — йдеться в повідомленні Тетяни Єрмолаєвої - козятинського міського голови

Зокрема йдеться про такі російські православні церкви у особі УПЦ МП на території нашої громади:

  • Відео дня
    /li>

Разом з депутатами Козятинської міської ради, очільниця громади закликала — усі церкви, що належать до УПЦ МП, мають провести парафіяльні збори та прийняти рішення про перехід у підпорядкування Православної Церкви України і цим самим висловити свою активну позицію щодо дій росії і московського патріархату, і назавжди позбавитись від московського ярма!

— Ми у жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але переконані, що настав час обірвати всі зв'язки із росією та всім російським. Адже на кону національна безпека України, життя наших громадян і цілісність нашої держави. Слава Україні!

УПЦ — це частина РПЦ (Російської православної церкви) на території України. Якщо називати речі своїми іменами, то УПЦ — це п’ята колона кремля в Україні на релігійному поприщі. А що являє собою росія після 77 днів війни, ми вже побачили. Тільки УПЦ настільки майстерно маніпулює свідомістю громадян, що багато із прихожан церкви досі щиро вірять, буцімто російська церква і російська держава, це не одне й те саме. 

►Митрополит Онуфрій засудив звірства окупантів в Бучі та не назвав хто це зробив

Якщо кирило гундяєв має сміливість на весь світ заявити, що росія ніколи ні на кого не нападала, то це свідчить лише про одне – кирилом керує безпосередньо путін, а вся РПЦ у них на державній службі. От як сказав про кирила предстоятель Української церкви Епіфаній: «Ідеологія «русского міра» є тим самим, чим є ідеологія нацизму. Вона виправдовує насильство, вбивство, війну і геноцид, а тому має бути відкинута і засуджена так само, як засуджений нацизм, його ідеологи та його злочини. Співтворцями та провідниками цієї злочинної ідеології є очільник московської патріархії кирил гундяєв та його поплічники. Він разом з підлеглими не лише всіляко розпалював це вогнище, але і відкрито, від імені Бога та Церкви, брехливими устами благословив катів та вбивць на їхню чорну справу», — зазначив предстоятель помісної православної української церкви.

Загарбницьку війну в Україні благословив кирил. Як свідчать деякі росіяни, російським воякам роздають іконки і закликають знищити українську націю. 

 Міський голова Конотопа Артем Семеніхін в ефірі Українського радіо розповів, що планує провести нараду з правоохоронними органами, зокрема надати доручення місцевому відділку поліції, щоб вони опечатали відповідні церкви. За його словами, у Конотопі від московського патріархату до 30 священиків і понад 10 церков.

«Я вважаю, що московський патріархат — це ніякі не представники духовенства, у них релігія одна — війна і зло. Свого часу «московські попи» відмовлялися навіть вшанувати пам’ять наших полеглих воїнів АТО. Ми це добре пам’ятаємо, тому я буду робити все від мене залежне для того, щоб вичистити мою громаду від цих посіпак, агентів ФСБ Росії», — додав мер Конотопа.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up