«Захистимо пам'ять»: на Козятинщині відкрили пам'ятні місця масових вбивств євреїв

«Захистимо пам'ять»: на Козятинщині відкрили пам'ятні місця масових вбивств євреїв
  • 17 вересня  в Лозівці та Самгороду відбулась церемонія відкриття пам’ятних місць масових убивств євреїв, яких було страчено у період німецької окупації на території Самгородоцької сільської ради 
  • Захід пройшов в рамках проекту «Захистимо пам'ять»
  • Були присутні представники Фонду Меморіал убитим євреям Європи, Українського центру вивчення історії Голокосту, єврейської общини, відділу культури та туризму райдержадміністрації, учнів місцевої школи та громадськості

В Україні вже добігає завершення масштабний проект під назвою «Захистимо пам'ять», який реалізовували німецький Фонд «Меморіал убитим євреям Європи» та Український центр вивчення історії Голокосту.

Відео дня

Його мета - пошук забутих або занедбаних місць масових убивств євреїв і ромів, відновлення старих пам'ятних знаків і створення поруч із ними місць пам'яті, встановлення інформаційних стел. Загалом на території України вже існує понад дві тисячі таких місць поховань.


— У проекті "Захистимо пам’ять" акцент роблять саме на освітній складовій - адже всю інформацію про історію села та дослідження про жертв Голокосту під час Другої світової війни роблять місцеві школярі з вчителями історії. Український центр вивчення Голокосту допомагає школам фінансово реалізувати встановлення пам’ятних знаків та облаштувати місця пам’яті, — йдеться на сайті РДА.

.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up