Закисло око - запарюй чай?

Закисло око - запарюй чай?

Допомога. За словами лікарів, немає нічого кращого для боротьби з сезонними болячками, ніж міцний імунітет (завдяки щепленням) та мінус на дворі (віруси гинуть). Наш організм досить складно переносить вологу і прохолодну погоду. Підхопити «заразу» можна за кілька хвилин, і проявитися вона може, де і як завгодно - наприклад, в оці

Напевне немає такої людини, дитини, яка б хоч раз у житті не мала запалення слизової оболонки повік та очного яблука, - тобто кон'юнктивіту.

- Але важливо розуміти, що це збірне поняття, тому лікування залежить від причини захворювання, - говорить лікар-педіатр Андрій Шиманський. - Наприклад, кон'юнктивіт, який виник через контакт з алергеном або хімічними речовинами, не заразний, він спричиняє незручності лише самому хворому. А ось інфекційним кон'юнктивітом доволі легко заразитися, наприклад, через предмети гігієни, повітряно-крапельним шляхом (кашель і чхання).

Характерні ознаки

За словами лікаря, перш за все кон'юнктивіт проявляється почервонінням очей. Вірусний кон'юнктивіт зазвичай починається з почервоніння одного ока, а за кілька днів інфекція може поширитися і на інше око. При алергічному кон'юнктивіті запальний процес і почервоніння, як правило, починаються одразу на обох очах. 

Відео дня

За словами лікаря, навіть знаючи про цю особливість, самолікування займатись не варто, тому що, по-перше, бувають винятки, а, по-друге, наприклад, загальним і поширеним симптом як вірусного, так і алергічного кон'юнктивіту є сльозотеча. З часом виділення можуть ставати зеленувато-жовтого кольору, і тут вже можна говорити про бактеріальний кон'юнктивіт.

- Інші симптоми кон'юнктивіту можуть включати свербіж і печіння, відчуття піску в очах, говорить лікар. - А такі ознаки, як виражений біль, сильна чутливість до світла, погіршення зору, можуть свідчити про те, що інфекція поширилася за межі кон'юнктиви.

Також варто пам'ятати, що кон'юнктивіт може бути симптомом й інших захворювань. Його розвиток може бути пов'язаний з ревматичними захворюваннями, хворобою Кавасакі (захворювання, що викликає лихоманку у немовлят і маленьких дітей), а також запальними захворюваннями кишківника (хвороба Крона, виразковий коліт). Тому не нехтуйте оглядом лікаря.

Альона РЯБОКОНЬ

Читайте про здоров'я:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up