Залишили сміття після посиденьок

Залишили сміття після посиденьок
  • Неприємну картину побачили днями на Водокачці.
  • Обабіч стежки хтось викинув цілу гору пластикових пляшок, тарілок і декілька пакетів зі сміттям.
  • І це попри те, що на острові є не лише урни, а й контейнери

Скільки не став по місту контейнерів для твердих побутових відходів, деякі козятинчани ніяк не можуть стриматися від спокуси викинути сміття на вулиці. Це, певно, одна з одвічних проблем нашого міста. Згадайте ситуацію, яка зовсім нещодавно була з вулицею Винниченка — місцеві мешканці влаштували стихійне сміттєзвалище просто на тротуарі.

Люди зносили свої пакети зі сміттям на те місце, де раніше стояли баки. Один, другий, третій, так потихеньку на пішохідній доріжці та узбіччі виростала купа сміття. Потім стихійне сміттєзвалище прибрали. Та не встигли комунальники усунути проблему, як козятинчани знову взялися за старе і на тому місці вкотре з’явилися мішки зі сміттям.

Стихійне сміттєзвалище зникло на початку повномасштабної війни. Відтоді люди перестали викидати на вулиці Винниченка побутові відходи. Що саме стало цьому причиною — невідомо. Можливо, мешканці трохи переосмислили свою поведінку і вирішили не смітити.

Відео дня

А ще ж є вулиця Олега Кошового на ПРБ, де подібна біда. За те стихійне сміттєзвалище ми також вже не раз писали. Щойно комунальники усе приберуть, як з’являються нові гори сухого гілля, мішків і не тільки. Приїхали, знову прибрали, та за декілька днів стихійне сміттєзвалище повертається. І проблема не в тому, що контейнерів не вистачає. Проблема радше в тому, що люди банально лінуються до них йти, тому й залишають своє сміття на купі.

Саме так сталося і на Водокачці. У тій частині острова, де розташована паркова зона, декілька тижнів тому розчищали кущі. Гілки не вивезли, а просто склали обабіч стежки. Вони вже й засохнути встигли. Та ми не про це. Бо вихідними до тієї купи гілок додалася ще й купа сміття. Очевидно, то на стадіоні відпочивала чимала компанія друзів. Пляшки від води, пива, упаковка соку, ціла купа пластикових тарілок і пластиковий стаканчик залишилися після пікнікування.

Прочитавши це, хтось може сказати, що у людей просто не було іншого виходу. Мовляв, у парковій зоні Водокачки немає жодної урни. Так, це дійсно правда. У тій частині острова відсутні як великі контейнери для сміття, так і невеликі урни. Втім є ще інша частина — стадіон. І ось там урни є. Вони стоять і навколо футбольного поля, і на волейбольному майданчику, і на спортивному майданчику за футбольним полем. А якщо не полінуватися і пройти від того спортивного майданчика декілька метрів вбік, до того місця, звідки козятинчани полюбляють пірнати у Водокачку влітку, можна знайти ще й великі контейнери для твердих побутових відходів.

Тож сміття на Водокачці є куди викинути. Тому проблема не у відсутності смітників, а в тому, що люди просто полінувалися пройти декілька зайвих метрів, щоб викинути сміття у призначеному для цього місці. Натомість просто залишили все обабіч стежки, сподіваючись, що хтось інший прибере. Не здивуємося, якщо на тому місці виросте нове сміттєзвалище. Бо козятинчани дуже полюбляють пікнікувати влітку на Водокачці.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up