Залізничники погрожують «італійським» страйком

Залізничники погрожують «італійським» страйком

Терпець урвався. Слюсарі, що приходять на роботу у залізницю, змушені за свої гроші купувати інструмент для ремонту локомотивів. Зарплати низькі. Умови праці - незадовільні. Щоб щось змінити на краще, залізничники вийшли на акцію протесту

Козятин в народі називають містом залізничників. У нас є цілі династії родин залізничників. Якщо раніше вони закривали очі на  умови праці, то тепер їх терпець увірвався. Близько 400 залізничників із Козятина приїхали на мітинг під стіни Верховної Ради. Вони вимагали гідних умов праці та зарплат. Люди тримали в руках плакати і скандували, що залізниця - не доїльна корова. 

– Наша найперша головна вимога – це підняття зарплати. Офіційно, в нас на залізниці середня зарплата 10 000 гривень. Це стосується помічників машиністів і працівників, що мають чималий досвід і розряд роботи. Решта робочих отримують п’ять-шість тисяч гривень на руки. Зараз потихеньку вже скорочують людей і планують масові скорочення. У нас майже нульова матеріально-технічна база. Ми постійно на ремонтах, – скаржиться голова первинної профспілкової організації вільної профспілки залізничників України Козятинської дирекції Залізничних перевезень Південно-Західної залізниці Олександр Можарівський.

Відео дня

Немає нормального аудиту

Пікет підтримала вільна профспілка залізничників України. Її голова сам починав свою кар’єру з Козятина. Він добре обізнаний з нинішніми реаліями роботи звичайних робочих на залізниці. 

– Я починав працювати слюсарем  у козятинському вагонному депо. Закінчив тут залізничне училище. Працював електромонтажником, механіком і ревізором, потім організував в Козятинській дирекції профспілку. Зустрівся із безправ’ям та анархією. При радянській владі було більше порядку. Зараз ніхто належним чином не проводить ремонти локомотивів. Є випадки, що приходить людина працювати слюсарем – йому кажуть, треба принести свої викрутки, молотки, зубила. А як не маєш, купуй – за власні гроші. По всій Україні на дирекціях Укрзалізниці немає нормального аудиту, - каже голова вільної профспілки залізничників Володимир Козельський.

Не почують – зупиниться рух потягів

Залізничники скаржаться, що майже 90 відсотків рухомого складу давно відслужили свій термін придатності. Тому козятинські залізничники зокрема своїм протестом спонукали керівництво Укрзалізниці до капітального ремонту та оновлення вагонів і локомотивів. 

– Топ-менеджери і керівники філій та департаментів ПАТ Укрзалізниці отримують  зарплати по 100 і по 200 тисяч гривень. Майже мільйон зарплати отримує директор державного залізничного підприємства. А робочі повинні за власні кошти іти і купувати інструмент. Зараз потрібно якісно провести ремонт усіх локомотивів. Ми вже донесли свої вимоги президенту і сподіваємося на їх задоволення. Якщо не почують, влаштуємо італійську акцію протесту, - додає Володимир Козельський.

Ця форма протесту передбачає неухильне виконання всіх інструкцій залізничників. Що це таке? Пан Володимир пояснює детальніше:

– Щодня виходять поїздні бригади і починають приймати тепловоз із локомотивного депо. Вони перевірили його, якщо він не відповідає безпеці руху, може нести загрозу довкіллю і оточуючим, то бригада його не випускає в рейс. Зараз практично 90% локомотивів не відповідають технічним вимогам. Така акція була в Європі 2005 року . Перший раз робота залізничників за інструкцією в Україні проводилась в 1907 році. У нас чітко прописано, що локомотиви випускають на колії за чітко дотриманими інструкціями. Виходить нонсенс – зараз всі працюють з порушенням інструкції. Приймають потяги і локомотиви, які не відповідають безпеці руху, довіряючи усному слову, - зізнається голова вільної профспілки Володимир Козельський.

Залізничники Козятина вирішили ще трішки почекати, поки їх вимоги будуть виконані, далі готові продовжити акцію в іншій формі – не відпускати потяги на колії, які не відповідають технічним вимогам.

 

Фото - залізничники_ Під стінами Верховної Ради наші козятинці тримали плакати з написом «Залізниця - не корова»
 

Фото_ залізничники_ Мітингувальники вимагають виконати всі їх вимоги і чекають рішення влади 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:36 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up