«Замкнене коло». Чому в будинку на Катукова не чистять каналізацію

«Замкнене коло». Чому в будинку на Катукова не чистять каналізацію

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці будинку Катукова, 45. Вони повідомили, що в їхній двоповерхівці забиті всі п’ять каналізаційних стоків.

Люди розповідали, що зверталися до міського голови Олександра Пузира. За їх словами, чиновник обіцяв допомогти. Але щось не склалося чи забув. Люди продовжують тонути в фекаліях.

По приїзду на місце події, 7 травня, журналісту почергово відкрили три люки каналізації. Вони були наповнені нечистотами за півметра до верху.

Відео дня

— Ні в унітази, ні в умивальники другий день нічого не зливаємо. Якщо почати зливати то нечистоти польються в квартирі, — казали обурені мешканці.

Ми запитали в жителів двоповерхівки ваш будинок на балансі ЖКГ?

— Так, на балансі. Тільки нам ніколи нічого не роблять. Ми самі робимо ремонти. У нас є навіть приладдя, яким ми пробиваємо каналізацію. Ми пробили б і тепер її самі. Тільки забита каналізація не у нас, а на центральній магістралі водостоку.

А чим вам ЖКГ допомагає?

— Майже нічим. Освітлення в підвальному приміщенні так воно від наших лічильників. Труби, що протікали ми за свої кошти міняли. Двері в під’їзді просили поміняти не поміняли, ганок перед дверима в якійсь мірі нагадує щербатий човен . Вони нам нічого не роблять, а ми перестали їм платити за комунальні послуги, — відповіли жителі двоповерхівки.

Натомість в управлінні ЖКГ міськради їм запропонували створити ОСББ. Люди зустріли таку пропозицію з подивом.

— Яке ОСББ з восьмиквартирного будинку?! Треба до якогось будинку під’єднатись. А куди під’єднаєшся як нам прописали борги за послуги, які нам не надавали. Ми не знаємо як далі жити і чого чекати, — підсумували мешканці Катукова 45.

У неофіційній розмові нам повідомили, що на Катукова працівники ЖЕКу не йдуть тому, що за мешканцями будинку тягнуться борги. Їм пропонують погасити заборгованість та вступати у ОСББ. Дійсно замкнене коло. Так хто розірве його?

Дивіться ще:

Фото дня: по Центральній вулиці села Козятин водій вскочив у яму і згубив колесо

Калюжна вулиця в Козятині: чому на Зоряній бояться дощів
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пельмень Васильевич Мельничук

    Який  "мер" - таке  й ,так зване, ЖКГ . Посміховище .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up