Запальний циганський танок, гуморески та щедрівки: почали святкувати Новий рік

Запальний циганський танок, гуморески та щедрівки: почали святкувати Новий рік
  • Піснями й конкурсами розважалися сьогодні козятинчани.
  • У актовій залі терцентру організували новорічний концерт.
  • Хтось розповідав найсмішніші гуморески, а хтось вправлявся у знаннях з кулінарії.
     

Сьогодні, 26 грудня у Міському територіальному центрі провели концерт. Приурочили його до святкування Нового року. На захід запросили відвідувачів денного стаціонару, а також працівників терцентру.

На імпровізовану сцену вийшов хор ветеранів «Прометей». Жінки виконали колядки та щедрівки, знайомі нам з дитинства.

Відео дня

Усі вбрані в українські вишивані сорочки, вишневого кольору спідниці й жилетки. На грудях — червоні коралі. А на голові цікаві капелюшки під колір костюму, прикрашені штучними китицями калини збоку та шефоновою хусткою позаду.

— Ми так придумали, — розповідає Лідія Борсук, учасницю хору. — Ми шукали-шукали, дійшли до висновку, що ні в кого таке не повторюється, і вирішили — нехай будуть ці «таблеточки». У Гнівані були, то там було все — і хусточка заплетена, і шапки, потім зверху хусточка. Дуже багато варіантів. А у нас такі. Але ми ще не бачили ні в кого таких, як у нас.

Капелюшки дійсно зовні нагадують «таблеточки», які були улюбленицями модниць у 60-х роках минулого століття.

Спеціально до свята прикрасили ялинку

Після останньої колядки до глядачів вийшли Ніна Тітарчук та Олександра Пилипюк в образі циганок. Вони затанцювали запальний танок. Свій номер підготували у короткий термін. Кажуть, їм і готуватися довго не треба, бо, як піонери, завжди готові. Єдине, що, — мало у залі місця. Бо, як кажуть самі, можуть розвернутися, наче справжні циганки.

Костюми робили самі.

— Частково взяли, частково додали свого, — каже Ніна Тітарчук.

— Взяли образ з циганського народу. Бачили, як вони одягаються, як танцюють, співають, — додає Олександра Пилипюк.

Перевтілюються у такий образ не вперше. Олександра у школі грала циганку, і в художній самодіяльності від Козятинської сільської ради теж. Так само для Ніни Тітарчук цей образ не новий. Щоправда, востаннє перевтілюватися у циганку їй довелося досить давно. Хоча у цій ролі почувається комфортно.

— Вони вільні. І душею, і тілом, — висловлює свою думку Олександра Пилипюк. — Нам хочеться, щоб цей рік був гарний, веселий, з грошима. Чогось так здається мені, що цигани несуть достаток і радість, пісні, танці, веселість. Хочемо, щоб вже настала радість і злагода в Україні нарешті.

Після запального циганського танцю учасники хору «Прометей» продовжили співати. Олена Майбродська виконала пісню «О, солов’ї», Тамара Азікова та Юрій Мотронюк заспівали «Вареники», Ніна Дячук та Людмила Данилюк — «Полотно барвисте».

Олена Майбродська

Згодом на глядачів чекав ще один сюрприз — на імпровізованій сцені з’явилася Нелла Литвинова в образі символу прийдешнього року.

Організаторка заходу Лариса Казмірчук підготувала для гостей не лише концерт. Вона влаштувала серед глядачів та учасників концерту конкурс частушок.

Були серед них також авторські. Галина написала свою частушку і зачитала разом із подругою Валентиною.

А Юрій Мотронюк розповів глядачам дві власних гуморески.

Після конкурсу усіх розвеселила Світлана Мацюк в образі «Баби Яги».

Далі на глядачів чекала справжня «бомба» — конкурс «Нагодуй пацюка». Як розповіла нам Лариса Казмірчук, його вона підглянула в Інтернеті.

На імпровізовану сцену вийшли три добровольця. Їм дали по шматочку ковбаси і сказали, що виграє той, хто перший з’їсть. «Легко», — подумали спершу учасники, аж тут почули головний «підступ» — ковбасу треба вигризати зсередини.

Цей жартівливий конкурс викликав сміх не лише у глядачів, а й у самих учасників.

Останній конкурс — «новорічний кухар». Дві команди, у кожній з яких по чотири учасники, напружували мозок, адже треба було згадати назви страв. Одній команді — ті, що починаються на літеру «к», іншій — на літеру «н». Перемогла дружба.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Майбродская

    Новорічні свята -це КАЗКА..І не важливо скільки тобі років віриш в ЧУДО,,,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up