Запрацював онлайн-сервіс розмитнення авто. Як подати декларацію?

Запрацював онлайн-сервіс розмитнення авто. Як подати декларацію?

Козятинчани можуть самостійно подати декларацію про імпортований автомобіль, а також відстежувати її статус.
 

Запрацював Єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», повідомляє Державна митна служба. Готова митна карта або відмова у розмитненні спрямовуватиметься в електронному вигляді. Також повідомляється, що з подачею попередньої митної декларації треба на рахунок відповідної митниці внести грошову заставу на суму митних платежів.

Перед ввезенням

1. Умовою пропуску на митну територію України автомобілів, які належать громадянам України та зняті з реєстрації в іноземних країнах, є подання попередньої митної декларації (ЕЕ) в митницю, в якій буде здійснюватися його митне оформлення (як правило, але не обов'язково - за місцем проживання).

2. Перед (або одночасно з) поданням попередньої митної декларації необхідно внести на рахунок відповідної митниці грошову заставу в сумі митних платежів, які будуть підлягати сплаті при розміщенні автомобіля в режим вільного використання. Список депозитних рахунків митниць для фізичних осіб можна подивитися тут.

Відео дня


Після ввезення

1. Після ввезення автомобіля на митну територію України громадянин у визначений термін повинен доставити його в зону митного контролю, яка указана в графі 30 попередньої декларації, та подати додаткову митну декларацію (ДЕ).

2. При необхідності (зміна курсу валют, митної вартості товару) необхідно доплатити кошти на той самий рахунок митниці.

Подача декларації

1. Перед заповненням митної декларації доцільно ознайомитися з Порядком заповнення митних декларацій. 2. Декларації обробляються в порядку загальної черги, якщо декларацію не встигнуть обробити протягом конкретної доби, її можуть не прийняти через зміну курсу валют. В цьому випадку декларацію треба подавати і наступного дня.

Задекларувати

Після рієстрації в Особистому кабінеті задекларувати авто можна тут.
Ольга Бобрусь

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up