«Запровадять режим аварійних відключень»: про наслідки ракетних атак по нашій енергосистемі

«Запровадять режим аварійних відключень»: про наслідки ракетних атак по нашій енергосистемі
  • У понеділок, 5 грудня відбулась восьма масована ракетна атака країни-терориста на наші енергетичні об’єкти. 
  • Як повідомляє Укренерго, ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність, і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи.
  • Внаслідок атаки постраждала і наша область. У Вінницяобленерго стверджують — на період стабілізаційних заходів в об’єднаній енергосистемі України графік погодинних відключень (ГПВ) відмінили.

 

— Шановні вінничани! Внаслідок ракетного удару ₚф по об‘єктам енергетики України відбулись зміни в балансі генерації і споживання. У зв’язку з цим НЕК «УКРЕНЕРГО» доведено додаткове обмеження граничного рівня споживання потужності для Вінницької області. На період стабілізаційних заходів в об’єднаній енергосистемі України графік погодинних відключень (ГПВ) відмінено, — йдеться в повідомленні АТ «Вінницяобленерго»

Відразу після атаки, ремонтні бригади НЕК «Укренерго» разом з колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей.

Відео дня

Диспетчери та інженери «Укренерго» працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів.

— Через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні. У період відсутності електроенергії, просимо подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд, — повідомили в Укренерго

Голова правління НЕК «Укренерго» Volodymyr Kudrytskyi також розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» про ситуацію в енергосистемі після восьмої масованої ракетної атаки.

Він розповів про таке:

  • -Наскільки серйозні наслідки чергової атаки для нашої енергосистеми?
  • -В яких областях буде діяти режим аварійних відключень?
  • -Коли відновлять електропостачання в постраждалих регіонах?

Більше дивіться в сюжеті.

 

Нагадаємо вчора під час повітряної тривоги на Вінниччині пролунали вибухи

Згодом стало відомо — РФ влучила в енергооб'єкти в трьох областях України, в тому числі і у Вінницькій — Шмигаль

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)

keyboard_arrow_up