«Затримали дві серйозні кримінальні групи» - Олег Швець про козятинські злочини у 2019

«Затримали дві серйозні кримінальні групи» - Олег Швець про козятинські злочини у 2019

У козятинському відділенні поліції підбили підсумки службової діяльності за останні 12 місяців. Про криміногенну обстановку, результати роботи працівників розповідає начальник козятинського відділення поліції, підполковник Олег Швець.

Як спрацювали. Протягом минулого року козятинське відділення поліції в журналі єдиного обліку зареєструвало близько 9 тисяч заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення. Якщо брати в порівнянні з 2018 — збільшилася кількість згвалтувань, крадіжок, пограбувань. Натомість зменшилися випадки розбійних нападів, ДТП, фактів незаконного обігу наркотиками та поводження зі зброєю. Скільки розкрили злочинів та як спрацювали — в ексклюзивному інтерв’ю «RIA-Козятин» розповідає начальник козятинської поліції Олег Швець. За його словами в розрізі двомісячного відпрацювання, яке проводилося по Україні по лінії патрульної поліції, Вінницька область зайняла перше місце по результатах. А в області, по затриманню «130-ої» (керування автотранспортом в стані алкогольного сп’яніння), перше місце зайняв Козятин. 

— 2019 рік був напруженим — каже Олег Швець. — Затримали дві серйозні кримінальні групи. Одна складалася наполовину з козятинчан, наполовину з бердичівлян. Злочинці обкрадали залізницю (близько 20 фактів крадіжок) — знімали кольоровий метал, проводи різали, мідь. Крадіжки були скоєні як в нашій області, так і в інших регіонах. Завдяки слідчо-оперативним заходам ми встановили їх. Затримали з пів тонною міді, коли поверталися з іншої області. Ще одна група обкрадала магазини (близько 10 фактів). А також квартири. Наразі група з 5 осіб затримана.

— Які показники результативності роботи козятинської поліції? — запитали ми у Олега Швеця.

Відео дня

— Тяжких кримінальних правопорушень скоєно 175 — 81 оголошено підозру. Умисних вбивств було два і два — розкриті. Скоєно 2 зґвалтування і всі розкриті. Ситуація по крадіжках — з 300 розкрита майже половина. Розбійних напади 2 є і 2 розкрито. Щодо

незаконного заволодіння транспорту — 13 скоєно 11 встановлено. Погана ситуація з шахрайствами —  28 скоєно, — 4 розкрито. Такий низький рівень розкриття пов’язаний з інформаційними технологіями (перекази грошей, купівля в інтернеті-магазинах)

Хочу звернутись до людей — якщо вам телефонують і кажуть, що з банку, пропонують перевірити карточку і сказати код  — будьте обережні

— Скажіть будь ласка, останнім часом від містян є багато нарікань на те, що в центральному парку розпивають алкогольні напої. Поліція здійснює патрулювання та контроль? 

— В нас кожну добу заступає три екіпажі патрульної поліції. По двоє поліцейських в кожному. Це стосується і міста, і району. Якщо немає викликів, вони здійснюють патрулювання. З приводу розпивання алкогольних напоїв у парку, багато складено протоколів. Ми свою роботу робимо.

— А як ситуація з п’яними водіями на дорогах? Який штраф?

— Таких водіїв стало менше. Штраф у розмірі 10 200 плюс позбавлення водійських прав на рік. Взагалі хочу сказати стосовно ДТП у Козятині. Звісно, не вистачає камер спостереження. Я вже з мером «воюю» три роки стосовно їх встановлення. Якщо взяти нещодавнє ДТП по 8-Гвардійській. Водія автівки, який збив маму з дитиною, досі шукаємо.

— А яка в місті ситуація з гральними автоматами? Вони працюють?

— Ні. Всі закриті.

— Що побажаєте козятинчанам в Новому 2020 році?

— По-перше, хочу подякувати працівникам, які спрацювали, за гарну гарну та плідну роботу. Будемо намагатися працювати в новому році ще краще. По-друге, хочеться також сприяння та допомоги від громадян в інформуванні в розкритті тих чи інших злочинів. Якщо ви стали свідком чи очевидцем правопорушення, просимо звертатися до відділення поліції. Анонімність гарантуємо. А ще  всім бажаю добра, щастя та миру.

Читайте ще:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up