Завдання від розумного совеняти

Завдання від розумного совеняти

Привіт, друже. Сьогодні я розповім тобі про нові слова в англійські мові, які ти напевно вже чув.

Англійська мова, як і всі інші швидко адаптується до змін, але оскільки це мова програмування, соціальних мереж, гаджетів та сучасних комунікацій, тому ти неодмінно повинен їх знати, а я тобі в цьому допоможу, адже я розумне совеня.

Тому наразі тема "Неологізми", урок № 1.

Оксфордський словник кожного року друкує перелік нових слів, якими люди користуються кожного дня. Ці слова приходять з різних сфер людського життя. Цими словами користуються іноземці. Вони також прийшли і в наш лексикон.

Відео дня

1. Selfie

«Селфі» — процес підняття камери перед собою та фотографування самого себе і називається «selfie».

2. Me time

«Особистий час» - невеликий відрізок часу, який ми проводимо для себе. Мабуть, найприємніший вираз.

3. Double denim

Denim – це jeans, тобто джинси, а «double denim»  означає, що із джинсової тканини пошиті не тільки джинси, але й сорочка.

4. Digital detox

«A digital detox» — це спосіб побути без технологічних винаходів. Можна поїхати кудись на відпочинок, не взявши з собою телефону, айподів, планшетів та ін.

5. Unlike

Це слово з’явилося, дякуючи соціальній мережі  Facebook. «unlike» — це антонім слова «like». «To unlike someone or something» означає розірвати дружбу чи зв’язки з кимось.

6. Cot potato

Сouch potato («диванна картопля») – це людина, яка проводить біля телевізора велику частину свого часу. З часом виник вираз «а cot potato», що означає маленьку дитину, яка дивиться телевізор надто часто (cot – дитяче ліжечко)

7. Floordrobe

Слово є поєднанням двох слів ‘floor’ (підлога) та ‘wardrobe’(шафа). Воно означає  склад одягу на підлозі, що є «предметом меблів» у підлітків.

Отже сьогодні ми вивчили сім нових слів, Selfie, Me time, Double denim, Digital detox, Unlike, Cot potato та Floordrobe, запам’ятай їх, адже я неодмінно перевірю. А на сьогодні урок закінчений, але ні, я зовсім забув, що ж це за урок без домашнього завдання?

Домашнє завдання:

На минулому уроці ми вивчили сім слів – професій, які не можуть обійтися без досконалого знання англійської мови, назвеш мені їх (перші три учасники) і гарантовано отримаєш гарні зошити-сувеніри від розумного совеняти, або безкоштовний розгорнутий урок за даною темою.

Чекаю правильних відповідей за тел. 093-454-74-13 або 063-44-58-770.

З повагою, твоє совеня Джеммі.

До наступного уроку.  

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up