«Збільшуємо площу посадки. В нинішніх умовах картопля — кращий варіант, ніж городня бригада»

«Збільшуємо площу посадки. В нинішніх умовах картопля — кращий варіант, ніж городня бригада»
  • Збільшити вдвічі площі під посадку картоплі фермер нашої громади планував ще з осені минулого року. Тільки в плани хлібороба внесла корективи війна.
  • Сам керівник аграрного підприємства пішов до тероборони, залишивши свою мрію на зама

Ми повідомляли, що фермер нашої громади минулої весни посадив пробний гектар картоплі. Восени вродило картоплі стільки, що вирішили на рік наступний збільшити площу посадки у двічі. Чи змінила війна плани аграріїв громади на цей рік ми запитали у заступника директора фермерського господарства пана Віталія, зустрівши його на полі.

— У вас все йде по плану осені? —запитали ми пана Віталія при зустрічі

Відео дня

— Планували посадити 2 га картоплі і на 2-х гектарах мали започаткувати городню бригаду. Картопля в нинішніх умовах має більшу цінність і менш вибаглива в догляді ніж розсада капусти, кущів помідор чи рядків огірків. На всіх 4-х гектарах садимо картоплю. Посадка культур борщового набору мусить цієї весни чекати. 

 — Які сорти картоплі ви маєте висаджувати в цьому році?   

— Всі ті, що й в минулому році. Рив’єра, аризона, есмі. Ці сорти мають хороші смакові якості і дають хорошу врожайність. Ми не проти нових сортів, тільки навіщо витрачати кошти коли нас влаштовують ті, що у нас є. Краще купити препарати від шкідників та добрива більш безпечні для здоров’я людини. Ємність 5 літрів препарату від шкідників коштує 9 тисяч гривень.

— За оцінками спеціалістів при ранній посадці картоплі можна втратити у врожайності. Можете спростувати таку версію?

— Якщо картопля з паростками то  існує ризик, що при хвилі сильних морозів вся картопля, яка перебуває в землі може вимерзнути. Ми не переймаємося такою небезпекою. У нас картопля ще без паростків і синоптики обіцяють потепління. Ми орієнтуємось на прогрів землі на глибині 10 см до 6-8 градусів. А врожай залежить від погоди і від Всевишнього.

Аграріям ми побажали хорошого врожаю і поїхали по своїх справах

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up