Зеленський пропонує зробити ще більше державних свят (ОПИТУВАННЯ)

Зеленський пропонує зробити ще більше державних свят (ОПИТУВАННЯ)

Окремі релігійні свята можуть стати державними. Зеленський доручив опрацювати це питання Кабміну.

В Україні може побільшати державних свят, а в українців вихідних. Володимир Зеленський доручив Кабміну разом з Всеукраїнською радою церков опрацювати питання про надання державного статусу окремим релігійним святам. Мова йде про: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду. 

Наразі цей перелік ще не остаточний. Про це ідеться в указі глави держави №303/2020, опублікованому на сайті Офісу Президента вчора, 30 липня. 

Метою президентського указу зазначено «забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей усіх вірян, ушанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного». 

Відео дня

Далі Уряд має вивчити це питання та напрацювати пропозиції спільно із Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого внести законопроєкт до Верховної Ради.

Опитування

Чи потрібно збільшувати кількість державних свят?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Stepan Petrenko

    Безсумнівно, треба, щоб були враховані інтереси людей, що належать до різних віросповідань. Можливо, треба запроваджувати вихідні дні в окремих регіонах з компактним проживпнням людей відповідного віросповідання, але не на рівні державних свят, а на рівні неробочих днів. Це нормально - надати можливість святкувати тим, хто має до цього стосунок, але це не привід байдикувати мільйонам громадян, які до цих свят не мають жодного стосунку. Треба до таких питань підходити зважено.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up