Згадаймо героїв. Завтра – День пам’яті захисників України

Згадаймо героїв. Завтра – День пам’яті захисників України

День пам'яті захисників України відзначають 29 серпня. Він приурочений пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.
Сім років тому, 29 серпня 2014 року відбувся прорив української групи військ з російського оточення в Іловайську, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, проте українська армія зазнала найбільших втрат людських втрат за весь період війни.
За інформацією козятинської міської ради, у Козятині жалобні заходи з вшанування пам’яті воїнів відбудуться біля пам’ятного знаку «Загиблим воїнам АТО». О 18.00 пройде церемонія приспущення Державного Прапора України, панахида за загиблими, мітинг-реквієм, акція «Запали свічку пам’яті».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up