Згорів трансформатор, суха трава та кілька споруд

Згорів трансформатор, суха трава та кілька споруд

За даними козятинської рятувальної служби, вдень 11 березня надійшло повідомлення про те, що  в селі Білопілля горить трансформатор. Встановлено, що причина пожежі – коротке замикання електромережі.

У той же день, тільки після обіду, рятувальники погасили загоряння сухої трави в селі Пляхова. А в четвер, 14 березня, палаючу траву гасили вже за межами села Іванківці.

У обох випадках причиною пожежі названо необережне поводження з вогнем.

Відео дня

У п’ятницю, 15 березня, ввечері єкіпаж рятувальників виїжджав в село Пузирки гасити  стовп електропередач, а заодно і суху траву.

Втрата житла, речей і цінностей сталася в результаті ряду пожеж у будинках жителів району.

У середу в селі Йосипівка гасили житловий будинок. Власник, 1929 року народження, втратив домашні речі та майно, три дерев’яних вікна та двері. Пошкоджені також шиферна покрівля та дерев’яна веранда.

Невеликим збитком закінчилася пожежа в будинку в селі Непедівка — було пошкоджене  дерев’яне перекриття на площі один квадратний метр.

У суботу, 16 березня, горів житловий будинок в Козятині, на вулиці Червоної Калини. Встановлено, що причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем, які привели до збитку в 10 000 грн.

А в неділю на пожежу виїжджали в СВК «Дружба» села Миколаївка, де горіла будівля майстерні. Пожежею знищено два дерев’яних вікна, трактор «New Holland» та сівалка «Accord». Пошкоджено ще два трактори «МТЗ-82».

ДСНС попереджає

У місцях, які перетинає система високовольтних ліній електропередач, заборонено спалювати солому, суху траву та очерети, розміщувати АЗС та склади пального, проводити будівництво та капітальний ремонт споруд, виконувати підривні, меліоративні та вантажні роботи, вирубувати дерева та кущі, розміщувати польові стани та будувати загони для худоби, проїжджати транспортними засобами, які мають висоту 4,5 метра, зупиняти машини та сільгосптехніку, та проводити їх заправку, підніматися на опори та кидати в них предметами, запускати повітряних зміїв та літальні апарати, будувати греблі та влаштовувати водоймища. Також з метою власної безпеки не варто підходити до обірваних дротів ближче ніж на 8 метрів.

Також рятувальники нагадують про заборону спалювання сухої трави та листя. За це передбачено штраф — від 170 до 340 гривень. Аби уникнути пожежі, не кидайте в суху траву сірників. Перед тим, як розводити багаття, розчистіть територію. І не залишайте непогашене вогнище. Якщо ви стали свідком пожежі, спробуйте загасити її підручними засобами. Якщо з вогнем впоратися не вдається, зателефонуйте за номером «101» та викличте рятувальників.

 




 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up