Жінка померла на дорозі. Медики боролися за її життя до кінця

Жінка померла на дорозі. Медики боролися за її життя до кінця

У четвер, 26 листопада, на вулиці Грушевського бригада екстреної допомоги майже годину,  за словами свідків, намагалася реанімувати жінку, яка знепритомніла і впала прямо на вулиці.  Врятувати її не вдалося.

Цю ситуацію обговорювали у соцмережі і телефонувати на гарячу лінію нашого видання з проханням написати про медиків, які не припиняли боротися за життя людини.

Ми приїхали у відділення екстреної медицини щоб поспілкуватися з бригадою, яка чергувала 26 листопада. Але застати її не вдалося. Нам порадили прийти в понеділок 30 листопада до завідуючої.

Додзвонитися з першого разу до Лариси Петрівни нам не вдалося. Пізніше вона повідомила прізвища медичних працівників, які боролися за життя жінки. Це — фельдшери екстреної медицини Максим Хаврук, Євген Гижа та Аліна Барчук-Василюк, а також водій швидкої допомоги Василь Малай. З медиками поспілкуємося  трохи пізніше, а поки що пропонуємо вашій увазі допис козятинчанки, яка була свідком ситуації.

Відео дня

 «Ми з подругою стояли біля Фори сьогодні зранку, 26 листопада. Куталися у пальто, дихали гарячим повітрям під масками, стискали кулаки. Стояли і дивилися, як через дорогу бригада медиків рятувала жінку, яка лежала на землі. – пише в своєму дописі Даша Гуменюк. – Ми говорили, що обов'язково напишемо про це пост.

Про людей, які проходили повз бригаду з тачками, торбами та велосипедами. Метр плиткового тротуару, де помістилися 4 лікарів (фельдшерів), жінка, яку рятували, та гора медичного приладдя - кисневий балон, трубки, чемодани з медикаментами, монітор…
І купа людей, які проходять на цьому ж тротуарі, на 20 -ти вільних сантиметрах…
Я сказала собі, що напишу, які ці люди дикі. Але.

Я напишу, які прекрасні ті люди, які годину! відкачували бідолашну.
Жінку не врятували. Царство їй Небесне.
Троє чоловіків та одна дівчина протягом години робили все, що можна і не можна.
Проводили закритий масаж серця, міняючись по колу, бо це справді неймовірно важко. Вводили ліки, давали кисень. Годину!

У мене мимоволі промайнула думка, що якби я потрапила у халепу, пов'язану із загрозою життя, то хотіла б, аби мене рятували із таким самим завзяттям.
Ці медики працюють у Екстреній медичній службі. Екстрена ситуація - це та, яку ми сьогодні бачили. Температура 38, підвищений тиск, невралгія, біль у гомілці - не привід викликати ЕМС. Це привід звернутися до свого сімейного лікаря. Швидка допомога - не таксі.
Я не знаю тих медиків особисто. Але, дякую вам усім! Ви - неймовірні!»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up