Жорсткі заходи НБУ: що очікує долар, євро та рубль на тижні (10 — 15 грудня)?

Жорсткі заходи НБУ: що очікує долар, євро та рубль на тижні (10 — 15 грудня)?

На тижні, що минув, курс долара продовжив падіння, і Нацбанку довелося вживати жорсткі заходи для його утримання
 

Невпинне зміцнення гривні триває вісім тижнів поспіль — з того моменту, як в середині жовтня Нацбанк активними продажами валюти не дозволив долару піднятися вище 25-й гривень, повідомляє сайт «Курс грошей». В останні дні падіння долара набуває елементи т.зв. panic sell («панічного розпродажу»): експортери продають валюту відразу ж, як тільки вона заходить на рахунок.

Крім того, з метою «заткнути дірку» в бюджеті країни через недонадходження доходів від проваленої програми приватизації в 2019 році, Міністерство фінансів запланувало на найближчий вівторок необмежену за обсягом розміщення 4х-річних облігацій, які зараз користуються особливим інтересом у іноземних інвесторів.

Уряд хоче залучити близько 16 млрд. гривень і хоча б частково покрити зростаючий дефіцит бюджету. Все це дає підстави стверджувати, що і Мінфін, і НБУ своїми діями сприяють подальшому зміцненню гривні.

Відео дня

У той же час не можна скидати з рахунків зустріч в нормандському форматі, яка проходить в Парижі. Від її підсумків і прийнятих на ній рішень залежить дуже багато чого. Зокрема, буде обговорюватися питання продовження транзиту російського газу через Україну.


На цьому тижні можливі різкі коливання на валютному ринку.

  • Передбачуваний діапазон коливань готівкового долара на тижні — 23,50-24,00 гривень, але ймовірність виходу за межі діапазону підвищується. Курс євро в Україні буде орієнтуватися на світовий валютний ринок FOREX і коливання долара до гривні.

Діапазон коливань євро в світі на наступному тижні поки залишаємо незмінним — 1,0980-1,1230 долара за євро.

  • В Україні готівковий євро будуть продавати за ціною від 25,80 до 26,50 гривень за один євро. Що стосується курсу російського рубля, все буде залежати від того, чи продовжиться зростання ціни на нафту.
  • Поки передбачуваний діапазон коливань залишаємо колишнім: 63,40-64,60 рублів за долар. В Україні готівковий рубль продаватимуть за ціною 3,65-3,80 гривень за 10 російських рублів.
     

Ольга Бобрусь 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up