Жорсткий закон для курців: сигарети зникнуть з вітрин? (Опитування)

Жорсткий закон для курців: сигарети зникнуть з вітрин? (Опитування)
  • У Верховну Раду внесли законопроект, через який  сигарети в Україні можуть зникнути з вітрин – депутати хочуть прибрати пачки з прилавків.
  • Зміни торкнуться не тільки продажу, а й дизайну пачки сигарет

Завідувач відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України Костянтин Красовський розповів, що всі рекламні плакати і торгові марки можуть зникнути:

“Як це виглядатиме. Стоїть кіоск з написом “тютюн”. Жодних торговельних марок, рекламних плакатів. Людина може підійти і конкретно запитати: “Такі-то сигарети є?”. Все буде заховане під прилавками. Ніхто нічого не зможе розглянути”.

Зміни торкнуться і дизайну пачки сигарет. На ній більше не буде картинок і яскравих написів. Все буде зроблено одним шрифтом. До речі, всі упаковки будуть в коричнево-зелених кольорах, також на них будуть зображені хвороби, які викликає куріння.

Відео дня

Стало відомо, що МОЗ має підготувати 14 варіантів тексту та фотографій, які будуть змінюватися на упаковках щорічно.

Нововведення торкнуться і покупки електронних сигарет. Якщо зараз їх може придбати навіть школяр, то в разі якщо закон приймуть, купити пристрій зможуть тільки ті, хто досяг 21 року. Курити у громадських місцях теж буде заборонено, хоча офіційно ця заборона є і зараз.

Про шкоду куріння та як насправді воно вбиває людину, дивіться у відео

Опитування

Чи спонукатиме вас такий законопроект кинути палити?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up