Жовтень — не за горами. Ми перевірили, у якому стані козятинські котельні

Жовтень — не за горами. Ми перевірили, у якому стані козятинські котельні
  • До початку опалювального сезону залишилось півтора місяця.
  • В кінці літа ми довідались до котелень, щоб побачити, в якому вони стані.
  • Побували біля п’яти котелень міста, що помітили приємного і не зовсім — у нашій розповіді

 

 

Перед візитом до котелень ми переглянули документи щодо підготовки до опалювального сезону.

У Міністерстві палива та енергетики наголошують, що до 1-го жовтня кожного поточного року повинні бути закінчені всі планові роботи у системах опалення, вентиляції та гарячого водопостачання та усунуті всі порушення і дефекти, виявлені в період підготовки до опалювального сезону на устаткуванні  ДТ (джерело теплової енергії), ТМ  (теплові мережі), ТП (тепловий пункт), 

А для забезпечення надійного та сталого функціонування систем теплопостачання і теплоспоживання, до початку опалювального періоду суб'єкти відносин у сфері теплопостачання укомплектовують відповідні підрозділи теплового господарства ремонтним та обслуговувальним персоналом, проводять його навчання, перевірку знань, та протиаварійні тренування персоналу.

Відео дня

З усього прочитаного випливає, що запустити вчасно опалення і щоб воно добре працювало, це трохи складніший процес, ніж до котельні привезти паливо і в топці котла його підпалити. Можливо в «Чистому місті» є спеціалісти, які впораються з запуском опалення куди швидше від нормативних даних і з перевіркою системи опалення не спішать. Та й на календарі осінь тільки починається, тож ніби у постачальника тепла є ще час. Тепер про самі котельні, їхній зовнішній вигляд.

В котельні біля СЕСу видно, що після закінчення опалювального сезону проводились якісь ремонтні роботи. Між зарослями бур’янів залишились сліди будівництва. Вентиляційні канали поки однією стороною висять у повітрі. У вікні приміщення котельні є вивіска «вперед до успіху», хочеться вірити, що то не просто слова.

Біля котельні, що на вулиці Володимира Великого, зарослі бур’янів. Одна із чурок, яку планували спалити, через свої габарити не знайшла свого прямого призначення в водогрійці котла, стала кришкою підземної комунікації. Не скошені бур’яни майже в центрі міста могли свідчити, що людська нога тут вже давно не ступала.

В котельному приміщенні, що в дворі ЦРЛ, вже котрий рік у вікнах замість скла чого тільки немає. Зі щілин дверей за літній сезон повилітало ганчір’я, яким кочегари котельні утеплювали своє місце роботи. Вони знають, коли в роботі біля котла гуляє вітер, то це небезпечно для здоров’я, тому утеплюються самотужки, як тільки можуть.

Така ж ситуація із протягами в котельному приміщенні в дворі супермаркету «ПанЕконом», що на вулиці Героїв Майдану. Плівка, яка слугувала заміною скла на розбитих вікнах, перетворилася в непотріб. До речі, це єдина котельня, яку частково обкосили від бур’янів, тож є надія, що вибиті шибки на вікнах цього котельного приміщення тепловики бачили і поставлять питання ремонту приміщення перед міською радою.

Останньою в нашому списку була котельня, що на розі вулиць Пилипа Орлика та Винниченка. З дверима і вікнами тут ніби все гаразд і це єдина котельня, де ворота на замку і висить табличка, що стороннім особам вхід на територію котельні заборонено.

В «Чистому місті», куди ми звернулися за коментарем щодо стану котелень, повідомили, що коментар з цього приводу може дати тільки директор підприємства.

— 31 серпня міський голова збирає робочу нараду, де й буде обговорюватися питання щодо опалювального сезону. Які на нараді будуть прийняті рішення — ми можемо повідомити в четвер, 1 вересня. Одне можу запевнити, що громада Козятинської міської ради в опалювальний сезон буде з теплом, — сказав директор КП «Чисте місто» Володимир Добржанський.

Читайте також:

В Іванківцях на кладовищі поставили пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-33 років

«Поголів’я розведемо стільки, скільки буде потрібно органіки для городньої бригади»

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up