Зібрались на мітинг. Говорили про «формулу Штайнмаєра» (ФОТО)

Зібрались на мітинг. Говорили про «формулу Штайнмаєра» (ФОТО)
  • Учора, 2 жовтня о 18 годині на площу Героїв Майдану біля будівлі Райдержадміністрації прийшли козятинчани.
  • Зібрання проходило без політичних гасел та прапорів будь-яких політсил.
  • Хто там був та що обговорювали, читайте у нашому матеріалі.
     

Увечері на площу Героїв Майдану прийшло понад три десятки козятинчан. Серед них були активісти, волонтери, військові, родичі воїнів, що загинули у зоні проведення АТО/ООС (антитерористичної операції/операції об’єднаних сил), очільник міста Олександр Пузир, представники районної влади, підприємці, церковні діячі.

Зібрання організували Олег П’явка, голова Козятинської асоціації учасників АТО та Віктор Заїчко. Саме вони зібрали людей. Віктор Заїчко за кілька годин до акції закликав на своїй сторінці у Facebook прийти о 18-ій усіх небайдужих козятинчан.

Відео дня

Зібрання проходило без будь-яких гасел та політичних стягів. Єдиний прапор, який розгорнули — український стяг.

Козятинчани прийшли на площу, аби обговорити підписання Леонідом Кучмою листа, у якому йдеться про те, що так звану формулу Штайнмаєра включать до українського Законодавства. А це означає, що можуть тимчасово ухвалити закон про особливий статус Донбасу, провести там вибори під наглядом ОБСЄ і, у разі, якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними, закон про особливий статус стане постійним.

Серед тих, хто прийшов на зібрання, волонтерка Олена. Жінка була активісткою Євромайдану. Каже, жодних виборів на окупованих територіях проводити не можна, допоки там залишаються озброєні бойовики.

— У тих листах, якими обмінялися три сторони, розбіжності, — висловила свою думку Олена. — Грубо кажучи, це хотілки кожної сторони. Але найстрашніше, що в наших хотілках відсутнє найголовніше, як на мою думку — контроль за кордоном і роззброєння усіх незаконних збройних формувань. Жодних виборів на окупованих територіях бути чесних не може. І мене більше всього вже не як майданівку, а як волонтера бентежить те, хто має здійснювати контроль за проведенням цих виборів. Те, що ОБСЄ сліпе, глухе і на 40 % представлене російськими спецами, вам скажу будь-який активний волонтер, а тим більше хлопці, які були там.

— Якщо ми не будемо збиратися таким колективом, більшим, можливо, чи меншим, і показувати, що ми є, то, я так собі бачу, що скоро ми собі будемо бігати з автоматами по Києву, — каже Олег П’явка, організатор. — Реагувати хоча б зібранням.

Віктор Заїчко, співорганізатор акції, каже, що так звана формула Штайнмаєра — це здача українських інтересів.

— Мені здається, що це відступ назад, що це здача позицій, — каже Заїчко. — Це підміна понять. Йде мова про вибори. Про які вибори на території ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей — авт.) можна говорити?! Загалом про які вибори на окупованій території можна зараз говорити?! Можливо, потрібно говорити про підтримку нашу. Можливо, потрібно говорити про те, коли Росія забере війська свої.

— Цей мав спротив бути ще позавчора, — висловила свою думку Тетяна Чудновець. — Не вчора, а позавчора. Але завжди якась має бути іскра. Ця іскра відбулася і побачимо, що з цього всього вийде. Якщо ми будемо мовчати далі, на нас сядуть і будуть поганяти. Знаєте, хто підставляє шию, на того вдягають ярмо. Тепер від нас все залежить.

Під час зібрання говорили і про те, що Законопроект про особливий статус Донбасу та Луганської області потрібно переглядати.

Учасники акції погодили підтримувати між собою зв’язок за допомогою мережі Інтернет та, за потреби, їхати до столиці для підтримки мітингів у Києві.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола

    Кожен повинен робити свою справу. Президенту довірили - хай працює. На всі зради і т.д. є справжній народний майдан. А шановні любителі Порошенка мали владу та можливості і що???
  • Alex

    Все до такой степени привыкли к бардаку в городе, что скорее в Казатин приедет Штанмаер чем будут гореть лампы на столбах...
  • Людмила

    А коли будуть обговорювати "формулу асфальтування Козятинських тротуарів" та освітлення міських вулиць?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up