Зізнання в любові до Козятина: як все було?

Зізнання в любові до Козятина: як все було?

Казус. Днями через свою незавершеність патріотичний напис «Я люблю Козятин» серед містян і не тільки став темою №1 для обговорення. Чому композицію розцінили як жарт — читайте в матеріалі 

У Козятині на перехресті вулиць Незалежності та Академіка Павлова місцеві підприємці Мудрі взялися облагороджувати територію для майбутнього скверу. Брат і сестра Геннадій та Марія взяли на себе нелегку ношу. Адже мешканцям ця місцина в центрі міста впадала в око своїм захаращенням, болотяністю, смітником та руїнами. Роботи з благоустрою розпочались ще влітку. Вивезли землю, рочистили бур'яни та корчаки. На етапі установки патріотичних літер «Я люблю Козятин», через рясні дощі, роботи припинилися. Встигли зробити п’ять літер і вийшов кумедний напис.

У соцмережах серед містян це викликало шквал обговорень. Думки людей розділилися — одні висловлювали свої щирі розуміння та підтримку доброму ділу. Адже в нашому місті не так багато красивих місць, де можна комфортно відпочити та сфотографуватися. Іншим навпаки, все не так —  і місце не таке, і ідея погана, і дизайн жахливий. Дійшло навіть до провідних телеканалів України. Відеоролики про Козятин показували в «Ранку з Україною» та «Чисто NEWS». А статті в новинній стрічці розлетілися інтернетною мережею зі швидкістю світла.

Образливі коментарі, звісно, писати не важко, особливо коли не любиш своє місто та не поважаєш людей, які тут живуть. Відразу напрошується вислів «Хотіли як краще, а вийшло… кому як вигідно». Всім не догодити. І як виявилось, навіть такими добрими справами. 

Відео дня

Ми поспілкувалися з Марією Мудрою. Вона і пояснила ситуацію, яка є насправді.

— Так вийшло, пішов дощ, стало замивати траншею і ми не встигли вилити всі літери з напису «Я люблю Козятин», — каже Марія. — Спершу копався котлован, глибиною близько метра. Адже кожна літера вагою майже 40 кілограмів. Укріплювали, все як годиться. Тільки після цього можна класти плитку. Наразі композиція вже готова. Хочу сказати, що ми зробимо все, щоб такі як Кошовий з “95 Кварталу”, приїхали і побачили всю ту красу, яку ми задумали. Порівняли, як було, і як стало. І не сміялися над нашим містом, а навпаки милувалися ним. В Козятині є все для цього: і люди хороші тут живуть, і квітів є багато у дворах. Мешканці добрі і красиві. На фоні цього робиться цей парк. Все буде засіяно газоном і квітами. Дай Бог тільки сили. Багато хто говорить, що ми плануємо продавати цю ділянку. Але це неправда. Якби це було так, ми б не вкладали сюди стільки сил та коштів. І не треба говорити, що ми робимо це до виборів. Більша частина роботи взагалі буде після них. Будьмо взаємоввічливі!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Лапуда

    Молодці!!! А про публікацію вже давно народ каже :Незакінчену роботу дурневі не показують :
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up