Злоякісна пухлина відбирає дитинство у дворічного Данилка Мізика

Злоякісна пухлина відбирає дитинство у дворічного Данилка Мізика
  • Маленький козятинець за три місяці боротьби зі страшним ворогом-недугою вже переніс чотири блока хіміотерапії, два з яких – надважкі.
  • У хлопчика погано функціонують нирки, шлунок, збільшена селезінка, перекрита ниркова артерія – усе це наслідки «сусідства» внутрішніх органів черевної порожнини із небезпечним сусідом-пухлиною.

А почалося усе із банального розладу шлунку, що стався у маленького Данилка на початку літа. Діарея не проходила декілька днів, а тому батьки звернулися у лікарню. Після проведених аналізів та обстеження хлопчику діагностували ентеровірусну інфекцію і прописали антивірусне лікування. Однак з часом симптоми не проходили, і стурбовані батьки поїхали на консультацію до вінницьких лікарів. Тамтешні ескулапи діагноз козятинських колег підтвердили і рекомендували продовжити лікування гострого вірусного захворювання. З власної ініціативи батьки відвели сина на ультразвукову діагностику, під час якої у черевній порожнині Данилка виявили … пухлину розміром у 6 сантиметрів. Правда, лікарі зробили припущення, що це може бути і петля кишківника.

При повторному УЗД-обстеженні, на яке батьки відвели Данилка через п’ять днів, почули невтішний результат: пухлина розміром у 9 сантиметрів. Тобто менше ніж за тиждень пухлина збільшилася у розмірах на 3 сантиметри. І це у череві дворічної дитини!
Із такими результатами у вересні Данилко із мамою потрапив до Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні у діагностичне відділення. Для з’ясування біології пухлини (добро- чи злоякісного характеру) хлопчик пройшов біопсію, комп’ютерну томографію, ряд аналізів та інших обстежень, у результаті яких було виявлено … злоякісність новоутворення в організмі Данилка і встановлено діагноз: нейробластома лівого заочеревинного простору.
Хлопчика перевели до онкогематологічного відділення і не втрачаючи часу, призначили хіміотерапію. Паралельно відправили у Київську онколабораторію аналізи на виявлення групи ризику розвитку резистентності (опору) пухлини до лікування. Боялися, що у Данилка наразі вже важка група ризику, а тому перший і другий блок хіміотерапії, поки чекали результатів лабораторних досліджень із Києва, призначили важкого ступеню. Дякуючи Богу, у Дані виявилася все ж таки середня група ризику, а тому наступні дві хімії хлопчик отримав відповідно цього ступеня.

Як говорять лікарі, спираючись на результати обстежень поведінки пухлини після кожного блоку хімії, є позитивна динаміка: пухлина відмирає ізсередини, хоча, втім, і не зменшується у розмірах.
Наразі Данилка готують до операції з видалення пухлини. Однак є декілька проблем.

Відео дня

Перша: поки що нестабільний стан хлопчика. У маленького скаче до надвисоких показників (аж до 240!) артеріальний тиск, зменшилася вага тіла, натомість з’явилася набряклість черевної порожнини, поки що зовсім нестабільні аналізи. Разом із тим, через постійно збільшену кількість адреналіну та тиск пухлини на внутрішні органи, вони погано а чи й неправильно функціонують До того ж пухлина знаходиться у небезпечній близькості до лівої нирки, що може стати причиною її видалення (хоча власне нирки хлопчика неушкоджені хворобою).
Попри таку картину, спираючись на результати біопсії пухлини та її реакції на призначену хіміотерапію, онкологи, що обстежували та лікують Данилка, прогнозують 95%-ий позитивний результат після операції та відсутність рецидивів. Адже наразі пухлина знаходиться у капсулі, чим обмежений її вплив на внутрішні органи дитини та унеможливлюється розростання метастаз.
Підбадьорені такими прогнозами батьки вступили у бій із хворобою. Данилко ж поводить себе як дорослий і справжній витривалий боєць. Однак, усі розуміють, що попереду до повної перемоги – довгий шлях лікування, реабілітації та неспокою.
Тож саме зараз і саме ми можемо допомогти родині Мізик вирвати маленького синочка у смертельної хвороби, протистояти нападу ворога і не відступити через брак коштів на лікування – на жаль, у сучасному світі здоров’я маленького Данилка залежить від великих коштів.

Реквізити для благодійної допомоги на лікування Данила Мізика:
Картка ПриватБанку № 4149 6293 8324 8820 на ім’я Мізика Андрія Володимировича (батько Данилка).
Картка ПриватБанку № 5168 7422 3206 7813 на ім’я Мізик Віти Василівни (мати Данилка).

Читайте ще:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up