Змагання з кроссфіту виявили найстійкіших

Змагання з кроссфіту виявили найстійкіших

І серед спортсменів, і серед глядачів

Перші у Козятині змагання з кроссфіту пройшли на стадіоні “Локомотив” у минулу неділю. 

Організатором  виступила ГО “Стрітворкаут Козятин” під керівництвом Руслана Кухара. Новий для нашого міста вид спорту зацікавив багатьох. Подивитися змагання прийшло більше сотні глядачів. Вони щиро аплодували спортсменам та раділи кожній новій вправі. Кроссфіт і справді може вразити і здивувати.

Детальніше про цей вид спорту можна дізнатись в статті Що таке кроссфіт, козятинчани побачать на власні очі (ВІДЕО)

Відео дня

Змагалися 9 хлопців і 4 дівчини. Двоє спортсменів були з Глухівець. Це Дмитро Арсентьєв і Олександр Садовський. Усі інші —  козятинчани, які готувалися до змагань на базі спортивного клубу “Атлетика”. Майже всі учасники мають досягнення в інших видах спорту. І кроссфіт обрали через унікальність тренувального процесу та цікаве поєднання вправ та навантажень.

До речі, кроссфіт-раму (залізна конструкція для виконання вправ) спортсмени зібрали та зварили самостійно. У них на це пішло три тижні! А штанги, “бліни”, гирі, лавки для жиму надав тренажерний зал “Атлетика”.

Змагання проходило в три етапи. У кожному був свій набір вправ. Для дівчат та хлопців вони відрізнялися. Якщо спортсмен не міг виконати певну вправу, її замінювали на іншу, рівноцінну. Змагалися попарно. Але одному з глухівчан, Олександру Садовському, не дістався суперник. Він виступав один. А це значно важче, ніж рівнятися на когось.

Перший етап тривав у дівчат 5 хвилин. Він включав такі вправи, як махи гирею (8 кг), стрибки на скакалці, присідання з медболом (6 кг), стрибки з колінами до живота.  

У хлопців перший етап тривав 10 хвилин. Вони бігли з покришкою (15 кг) на 30 метрів, застрибували на тумбу з віджиманням, підіймали “блін” (15 кг) з каремата, робили ривки штангою (40 кг).

У другому етапі (також 5 хвилин) дівчата виконували вправу “станова тяга” (30 кг), віджималися від підлоги, застрибували на тумбу, підіймали коліна, висячи на перекладині.

Представники чоловічої статі виконували у другому етапі, який тривав 7 хвилин, махи гирею (24 кг), підйом-переворот на турніку, жим штанги лежачі (60 кг), стрибали на скакалці.

Третій етап (на швидкість) містив для дівчат такі вправи: присідання зі штангою (30 кг), мостик, випади з медболом (6 кг), підйом “бліна” з каремата, стрибки на скакалці, застрибування на тумбу, “бурпі” (спеціальна вправа в кроссфіті з віджиманням, присіданням і стрибком).

Чоловіки змагалися в перекиданні покришки (200 кг), “молоті”, присіданні з колодою (20 кг), підтягуванні на турніку+підйом ніг, перекиданні покришки (15 кг), в становій тязі (80 кг), “бурпі”.

Додавала складності досить сильна спека. Зі спортсменів піт стікав рікою. Спортивному лікарю доводилося часто підбігати до учасників змагань з нашатирем. Завдяки їй всі спортсмени дійшли до фінішу в гарній формі, хоч і добряче стомлені.

Серед дівчат бронзу отримала Анна Крушевська. На другому місці Анна Сас. А перемогла Валентина Савіцька.

Серед чоловіків на третьому місці опинився Богдан Білявський. Срібло виборов Юрій Танасюк. І перше місце зайняв Олександр Ярощук.

Переможців нагородили кубками, медалями і грамотами. Призерам вручили грамоти і медалі. І усі учасники змагань отримали грошові відзнаки. А спортсмени їх дійсно заслужили! Витримати такі навантаження під відкритим сонцем можуть далеко не всі.

Глядачі також потерпали від спеки. Деякі відразу зайняли місця у тіні. Але їм довелося сидіти далеко від майданчика, де відбувалися змагання. Найстійкіші та найзацікавленіші простояли всі змагання біля суддівського столика під прямим сонячним промінням. Тішить, що можна було засмагнути. Головний суддя та коментатор сиділи у відносному комфорті — під тентом. А суддям при учасниках довелося попотіти, майже як спортсменам. Тож всі присутні на змаганнях могли випробувати свою витривалість та силу волі!

Вітаємо переможців!

Деякі фото і відео матеріали додадуться пізніше. Слідкуйте за оновленнями!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up