Змусимо міську адміністрацію працювати

Змусимо міську адміністрацію працювати

Основи соціальної доктрини Пузиря сумнівної якості

Відбувся семінар партійних осередків політичних партій "Громадянська позиція" та "Самопоміч" з залученням безпартійних та представників Добровольчого руху ОУН.

Як основні тези, констатовано, що сьогодні людство прагне більшої справедливості у процесах глобалізації, висловлює стурбованість проблемами екології і чесного державного управління. Відчувається необхідність оберігати національну самосвідомість, дотримуючись водночас закону й усвідомлюючи єдність громади.

На жаль, міський голова Козятина Олександр Пузир та більшість депутатського корпусу сповідують інші мораль та цінності. Сфера праці комунальних служб, що мали б створити сучасний технологічний процес комфорту, навпаки змінено в русло пониження рівня якості теплопостачальної організації в місті. Це потягнуло появу такого явища, як смог.

Відео дня

Системність смогу, що постійно присутній як явище, несе в собі загрозу життю та здоров’ю населення. Ускладнення хвороб хронічного характеру у людей розвиває масовий депресивний стан та «підриває довіру» до публічних органів влади в місті. Дискредитацією вільного ринку міський голова пролобіював організацію, яка не може якісно надавати послуги, створила смог, про що є висновок вузькоспеціалізованих екологічних організацій. Економічних процес не контролює, оплачує рахунки фірми міським бюджетом, як за якісно подані послуги, що дали негативні результати.

І це продовжується і буде продовжуватись до завершення сезону. Усі намагання, змусити голову діяти і вживати певних обмежень відносно спричиненого смогу, результатів не дали.

Зібрання прийшло до висновку здійснити акції прямої дії. А саме:

  • оголосити про створення осередку протидії свавіллю та бездіяльності міської влади та її керівника.

  • здійснити набір волонтерів з жителів громади.

  • акція довготривала постійно діюча до усунення причин смогу.

  • серед громади створити юридичну групу, з метою подання позову до суду на міськраду, домагаючись заблокування рахунків заробітної плати працівників всіх без винятку професій та посад.

  • заблокувати рух коштів через суд енергогенеруючій компанії міста, причетній до смогу.

  • заблокувати право виїзду за кордон міського голови та всіх працівників міськвиконкому за списком.

Список ефективних дій, що змусять міську адміністрацію працювати та лобіювати інтереси громади, не вичерпаний. Він може бути розширений або зменшений в ході лобіювання інтересів громади та покращення екології в місті.

За попередньою консультацією, юридичний супровід можливого протистояння будуть здійснювати на волонтерських засадах представник ГО “Ніхто крім нас”, Добровольчого руху ОУН, ВПК Айдар та юристи міста Козятина, активісти штабу Козятинських партизан, Всеукраїнська спілка журналістів з осередком в Козятині.

Як альтернативу можливого протистояння ініціативна група вимагає від міського голови чітко по пунктах з вказанням дат укласти мемарандум про співпрацю з громадою. Оскільки тільки адміністрація міста в межах домовленостей в юридично правовому полі має право змусити енергокомпанію спалювати якісне пальне, що не спричиняє екологічної катастрофи.

Неукладання меморандуму та його публічного ознайомлення для громади до 25 листопада 2017 року тягне за собою вжиття заходів, передбачених в плані.

Контактна особа: уповноважений від Спілки незалежних журналістів Владислав ПОВХ, дзвінки з даного приводу на телефон гарячої лінії редакції “RIA-Козятин” 068-308-01-25.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up