Зникає село Коритувата! (оновлено)

Зникає село Коритувата! (оновлено)

Коритувата відома з 1640 року. І зараз село зникає, тому що чиновники не від Бога, а від лукавого. Вони стирають його з землі.

 

Як це буде представлено публічно?

Село ще є. Там мешкають родини. Зустріч “RIA-Козятин” з ними відбулася публічно. Прийшли представники від кожної хати. У буденний день середу, 1 лютого 2017 року. Проблема, що підняли родинно, схоже, доленосна для всього села. Бідкались, що через село не проходять ні залізничні рейки, ні вагома автодорога, а то б про їх село взнав би весь світ.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

Люди дорікали самі собі, що вичерпали ту єдину праведність, оббігавши всі пороги  інстанцій. А те, що покладено буквою закону, як само собою зрозуміле, не отримали. Закон для селян закрив можливість отримати те, що належить.

І це все за землю. Голова Самгородецької сільради, до якої входить Коритувата — Микола Чернипко. Він сюди до людей не заїжджає. Якщо Божий заповіт забороняє красти, то він вимагає протилежної дії — заробляти на життя. А пан голова має іншу думку? Халатно поставився до виборців. Із всіх чеснот у нього не виявилось жодної. Інакше не ображав би лайливо громаду села. При наявності спеціаліста землеміра в штаті, не задовольнив законні вимоги людей. А суть їх зводиться до того, що віками люди обробляли городи, що прилягають до села, а наразі вони виявилось поза межами населеного пункту з ярами, пасовищами та ставками. Людям нагло відмовили в приватизації наділів, безпідставно, з точки зору закону. Позбавивши село єдиного джерела існування — утримання в приватних садибах корів, телят, овець, коней та іншої живності.

Ну як їх утримаєш, коли яри, стави, випаси пішли людям, що тут не живуть? За найменшими підрахунками, щоб утримати одну корову, необхідно мінімум півтора гектара добротної землі.

Якщо в селі наяву мешкає приблизно 60 людей, є реально більше півсотні дійних корів. А це єдине джерело надходження фінансів. І, якщо розвиватись, то куди при відсутності земельного ресурсу? Землю віддають кому попало — ”зальотним” і озолотившим ручку чиновнику.

Ось так сільський голова, що мав би турбуватись за людей, стирає з карти району ціле село. Своє ім’я вписує в пункт історії краю приблизно так: ”Я зі своєї халатності, лінощів, не добросовісного відношення до роботи знищив село Коритувата Козятинського району”.

Як до знищення села долучились представник президента України Оркуша та голова райради Слободянюк, читайте в наступних публікаціях.

Волонтерський центр “RIA-Козятин”, осередок ДБ ОУН бере на себе юридичний супровід захисту інтересів громади с. Коритувата.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Slavko Slavko

    Територіальна громада села (жителі села) є власниками замели. Вони можуть керувати землею на загально зборах або шляхом створення юридичної особи публічної форми власності - "територіальна громада сала Козятин". Рада - нелегітимний орган корупціонерів-злодіїв. який просто паразитує на селі і знищує його, щоб передати землю олігархам.

    козятинець reply Slavko Slavko

    Село пережило голодомор а не вистояло нездар мільйонерів при владі

    козятинець reply козятинець

    Гімн України ВВ Воплі Відоплясова Олег Скрипка Гимн Украины
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up