Знову з Новим роком!

Знову  з Новим роком!

Уже так повелося, — і це об’єктивно зумовлено — що саме на зимовий період припадає найбільша кількість різноманітних свят.

Ніби вже відгули-загули різдвяні та новорічні, ще й за різними стилями, і Стрітення ось щойно зустріли. Закохані обмінялися подарунками у день, присвячений шанованому в Європі святому. Аж тут на порі — свято з Далекого Сходу. І хоча всілякі гороскопи “хором” радили, як вітати Жовту Собаку, виявляється, що увесь цей період, відколи 2018 рік впевнено крокує Земною кулею, нами продовжував опікуватися Вогняний Півень. Погодьтеся, ще той “спеціаліст” з непередбачуваних неприємностей.

Але можна зітхнути з полегшенням: 16 лютого (а за київським часом — 15 лютого о 23.05) нашою покровителькою стане Земляна Собака і перебуватиме на цьому “посту” до 4 лютого 2019 року. За східним календарем настає 4716 рік.

У Китаї і ще декількох країнах Східної Азії, це свято вважається чи не найголовнішим. Називають його Святом весни, адже відбувається зустріч зими і весни: природа прокидається, починається нове життя. Слід зазначити, що в цих країнах настання Нового року має непостійну дату. Вона обумовлена Місячним календарем, припадає на другий Новий Місяць після зимового сонцестояння.

Відео дня

Китайські мудреці стверджують, що Жовтий Пес втілює чоловіче начало Ян, він розумний, практичний, активний і співчутливий, але й з непростим характером. Деякі гороскопи зазначають, що рік буде не надто простий і легкий, посилаючись на вислів “життя, як у собаки”. Стихія 2018 року — земля, вона символізує стабільність, енергію росту і розквіт. У цілому рік має бути достатньо стійким у фінансовому та емоційному плані.

Ми можемо розраховувати на захист покровительки року, на розв’язання побутових проблем та взаєморозуміння в родині. Але не забуваймо цінувати і берегти те, що маємо. Рік буде вдалим для порядних, цілеспрямованих, для тих, хто чесно працює і не шукає “легких” грошей. Для багатьох він стане завершальним етапом у важливих справах, просуванні в кар’єрі.

Варто зазначити, що існує слов’янський, або як його ще називають, арійський гороскоп, він має іншу інтерпретацію літочислення. За цим календарем 2018 — рік Згорнутого їжака. Символ відображає відданість, надійність, хазяйновитість, завзятість, однак має і дещо непривабливі риси — непередбачуваність, метушливість. Цей слов’янський “Новий рік” прийде до нас 22 березня. То ж матимемо знову привід...  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up