Зробили смітник у самісінькому центрі міста

Зробили смітник у самісінькому центрі міста
  • Ми ледве здихалися стихійного сміттєзвалища, яке було на вулиці Винниченка навпроти старої бані, а тепер виростає нове.

Пам'ятаєте, що було на вулиці Винниченка торік? Люди залишали свої пакети зі сміттям просто на узбіччі біля тротуару. І це при тому, що за якихось 300 метрів від того місця обладнаний майданчик із контейнерами для побутових відходів. Скільки не прибирали там комунальники — не допомагало. Щойно з узбіччя на вулиці Винниченка вивозили гору сміття, за день-другий вона виростала знову.

Те сміттєзвалище чудом зникло само собою, коли почалася повномасштабна війна. Чи то люди раптом усвідомили, що кидати пакети зі сміттям на дорозі — це не нормально, а може просто злякалися, бо тоді вулиці Козятина почали патрулювати представники територіальної оборони. Хай там як, а вже минув рік, як стихійне сміттєзвалище на вулиці Винниченка зникло. Та, схоже, наші люди не можуть, щоб не розкидати сміття аби де. Бо новий смітник виріс у центрі Козятина, щоправда, на іншій вулиці.

Днями, проходячи через провулок, що веде від вулиці Героїв Майдану до мосту, нашу увагу привернула територія біля гаражів, що праворуч від п’ятиповерхівки під номером вісім. За парканом понакидали сміття. Щоправда, не цілісінькі пакети, як то було на вулиці Винниченка ще торік. Тому там поки що не гора. І враховуючи те, що під парканом валяється сила-силенна упаковок із написом «Samaritan’s purse», сміття понакидав хтось, хто отримує гуманітарну допомогу зовсім поруч із тим місцем.

Відео дня

Хочемо вкотре нагадати людям, що для утилізації твердих побутових відходів є спеціальні контейнери, із яких працівники «Чистого міста» щодня вивозять сміття, навіть у вихідні. У центрі Козятина баки стоять ледь не на кожному кроці. Зокрема, за 200 метрів від того місця, де понакидали сміття, є цілих два контейнери. Не лінуйтеся пройти декілька зайвих кроків і викинути побутові відходи у призначеному для цього місці.

 

Читайте також:

Всохлу грушу у самісінькому центрі не зрізають роками

«Не наносьте шкоду майну»: у Козятинському парку відновили поламану лавку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач23

    Європейці йопта, орко-свіні( місцеві)
  • Читач03

    У всьому як завжди буде винна Єрмолаєва))))
    А все як примітивно залежить тільки від нас самих.
    Потрібно просто любити своє місто.
  • Моя Европа

    Це місто нажаль один суцільний смітник , який створила і допомагає йому квітнути влада колишня теперішня і майбутня залишить свій внесок і звісно бидло жителі :)

keyboard_arrow_up