Зупинка біля «Господарочки» стала альтанкою, тільки її хочуть знести. Козятинчани — «проти» (ВІДЕО+ОПИТУВАННЯ)

Зупинка біля «Господарочки» стала альтанкою, тільки її хочуть знести. Козятинчани — «проти» (ВІДЕО+ОПИТУВАННЯ)
Козятинчани «проти» знесення зупинки біля «Господарочки» на ПРБ

Конфлікт. Магазин, а точніше зупинка автобусів біля «Господарочки», вже не раз були центром уваги мешканців ПРБ. От і цього разу телефонний дзвінок покликав представників преси у дорогу. Люди казали, що комунальники отримали вказівку демонтувати все те, що нагадує колишня зупинка маршрутних таксі. Про «за» і хто «проти» зупинки біля «Господарочки» наша розповідь.

Коли ми приїхали, біля «Господарочки» було небагатолюдно. Група людей щось ще жваво обговорювали. Підключилися і ми до розмови людей, які проти демонтажу колишньої автобусної зупинки.

Нагадаємо: 

Відео дня

— Приватний підприємець Андрій Петренко каже, що ця зупинка знаходиться тут років 15. Нікому вона не заважала. Зараз знайшлися люди, яким вона заважає.

— Вже лавочка для відпочинку комусь заважає. Хтось вважає, що піднавіс від дощу також тут непотрібний, — розповідає пан Андрій.

— А що конкретно мають демонтувати на колишній зупинці працівники управління ЖКГ? — запитуємо

— Абсолютно все, бетонований майданчик, який був зроблений для того, щоб люди в воді не стояли, лавочку сидіння і укриття від дощу. Їм все мішає.

— Вони — це хто?

— Міська рада, — каже приватний підприємець, — а люди які стоять поруч зі мною вважають, що не треба її зносити, вона тут потрібна. Скільки є необлаштованих автобусних зупинок біля яких висить вказівник «зупинка на вимогу мешканців вулиці  «такої то». Таких зупинок є декілька я їх непераховую тому, що за ради демонтажу нашої зупинки можуть закрити й ті. Скажіть, будь ласка, для чого ми обираємо владу? Запитує і відповідає наш співрозмовник — Мабуть для того, щоб вона відстоювала інтереси громади. Ми зібрали 435 підписів, щоб зупинка залишалася. Це мабуть більше мешканців, ніж є на деяких вулицях.

До розмови підключається до розмови пан Сергій

— Я живу в іншому районі, але приїжджаю скуплятися в цей магазин тому, що тут ціни на продукти нижчі, — каже він. — Для пенсіонера, який не може собі багато дозволити на свою пенсію, цей магазин як знахідка. Як була зупинка біля «Господарочки» можна було скупитися, перепочити, і поїхати в обидві сторони. Зараз же зробили, щоб їхати в сторону інтернату треба йти майже сто метрів.

Відомо, що зупинку перенесли з розрахунку безпеки пасажирів каже журналіст. Та люди так не вважають.

Автобус сьомого маршруту забирає пасажирів з проїжджої частини дороги

— Про яку безпеку пасажирів йде мова? Ви підійдіть і подивіться, як там сідають пасажири в маршрутки. Автобус стає посеред дороги. В кого ноги довші, той заходить в маршрутку без проблем. Діти, літні коротконогі жінки карабкаються в автобус,як хто може. По вашому, це безпека пасажирів?

Підхоплює думку свого однодумця пані Тетяна.

— Я дійсно обурена, обурена тим що, перенесли маршрутку для людей. Я йшла вчора, хотіла сісти на маршрутку біля «Візиту». Зона де відведено жовтим, що повинна бути зупинка маршрутки, була зайнята транспортом. На місці зупинки автобуса розвантажували продуктову автівку. Стояла ще медична служба, вони заїхали скупитися, стояв ще один чотириколісний. Щоб сісти в маршрутку довелось виходити на проїжджу частину дороги. Як доводиться там зупинятися водіям маршруток, я вже викладала в інтернет. Скоро зима, сніг дощ, слизота дітки будуть сідати їхати до школи. Дітям що там по льоду кататися? Нам хочуть демонтувати безпечну для посадки зупинку. Тут є підвищення. По перше на таке підвищення не наїде транспортний засіб. По друге з відвищення значно легше дитині заходити в маршрутку. На перенесеній зупинці підвищення немає, навіть там від магазину до дороги нахилом іде. В ожеледь на такій зупинці небезпечно, що можна послизнутися і поїхати під колеса. Зробіть цю зупинку на вимогу пасажирів. Навіщо. Скільки живемо тут все було нормально. Вирішили перенести зупинку наплювавши на думку народу. З народом треба рахуватися підсумувала свою позицію пані Тетяна.

Опитавши більше сорока людей ми знайшли таки пані Вікторію яка в нашому опитуванні одна «за» демонтаж зупинки. Жінка завжди з роботи поспішає додому, щоб чоловікові який також приходить з роботи приготувати щось смачне. Через те, що її маршрутка робить багато зайвих зупинок і у неї не завжди вистачає часу, щоб здивувати чоловіка смачною вечерею.

У міську раду в управління ЖКГ ми не ходили. Свою позицію щодо зупинки біля «Господарочки» вони розмістили на своєму сайті. Враховуючи прочитане роблю висновок — не все треба демонтувати, що кимось поставлено чи збудовано. Ми ж не демонтуємо лавку закоханих, лавки які поставив Вадим Рожук, лавки які поставив магазин «Грош» біля свого магазину. Не демонтуємо,тому що зроблено воно в інтересах громади. Тож вирішувати демонтувати колишню зупинку біля «Господарочки» чи ні має саме громада.

Опитування

А ви «за» чи «проти» знесення автобусної зупинки біля «Господарочки»?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up