Зупинки громадського транспорту погані там, де немає господаря

Зупинки громадського транспорту погані там,  де немає господаря

Написати матеріал про зупинки автобусів нас надихнув наш земляк Костянтин Нижиловський.

«Зверніть увагу на автобусну зупинку, як вона, по-«господарськи», облаштована. Тут весь «комфорт»: і туалет, і смітник, і місце для розпивання спиртних напоїв. Ми ще дивуємося, як москалі в гівні живуть. Я щодня біля цього «комплексного» місця проїжджаю і навіть язик не повертається назвати цю будову зупинкою громадського транспорту…» — написав у своєму дописі у фейсбук пан Костянтин і розмістив фото зупинки.

Із зупинками громадського транспорту у Козятині кілька років тому хотіли навести лад. На засіданні виконавчого комітету Козятинської міської ради було прийняте рішення, щоб всі зупинки громадського транспорту закріпити за організаціями міста. Розподілити — розподілили, але не визначили міру відповідальності для тих організацій, що проігнорують постанову виконкому. Тож вийшло, що зупинки громадського транспорту виконком закріпив за організаціями тільки для звітності. 

Відео дня

Проїхавшись околицями і центром нашого міста, ми нового нічого не відкрили. 

Зупинки «привиди» біля лісництва і на горбі у Іванківцях у такому ж стані, як були декілька років. Чому їх ніхто не зносить чи не ремонтує — відповідь проста. У перевізника немає коштів на нові зупинки, а тих, хто може допомогти фінансово — не так вже й багато. Тому досі стоять літні люди біля колишнього стоматцентру та чекають автобус до Кордишівки. Сидять потенційні пасажири, підігнувши під себе спрацьовані ноги на зупинці «Плановий», що на Рубаному шляху.

На Залізничному зупинок громадського транспорту дві. На зупинку «Умка», яку поставили півтора року тому — любо глянути.  Друга зупинка маршрутних таксі на Залізничному біля залізничного переїзду, що на Непедівку. Почорнілу майже зігнилу лавку хіба можна назвати зупинкою громадського транспорту? Зате її сміливо можна назвати пережитком минулого чи карикатурою.

Досі сидять пасажири на «лавці закоханих» на автостанції північно-східного напрямку, що на вулиці Підгорбунського. Це Сестринівський, Махаринецький, Верболізський Кашперівський напрямки. Те місце сидіння лавкою закоханих назвали тому, що посередині лавки дерев’яні бруски прогнулись, тож пасажири хиляться до центру лавки і один до одного. 

— Лавка закоханих — то м’яко сказано. Те, що тут можна вранці побачити, то цю лавку можна якось по-іншому назвати. Ми сидимо і молимо Господа, щоб покрівля автостанції на нас не впала. І так вже декілька років. Покрівля від вітру хитається і нікому з відповідальних осіб до неї немає справи, — кажуть жінки з Вернигородка.

Зупинка на вулиці Пилипа Орлика, що навпроти центру зайнятості, майже нова, з добротними лавками для сидіння. Тільки з цією зупинкою інша проблема. Дивує те, що бурятів з рф у Козятині не було, а каркас вже без скляного даху.

Зупинок із недоліками і зупинок-«привидів» у нас вистачає. Та є зупинки, за якими слідкують місцеві мешканці, прибирають та ремонтують. Є підприємці, які за власні кошти зробили зупинки громадського транспорту. Як от «Умка» в Залізничному. А зупинку в селі Пиковець біля ставу зробили квітучою місцеві дівчата-художниці. Зупинка в Сокільці, яка приглянулась туристам з Італії 

Читайте також:

Дороги, на яких виводиться з ладу техніка, і здригаються хати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач53

    Організація облаштування зупинок громадського транспорту на дорогах місцевого значення — це завдання органів місцевого самоврядування (далі — ОМС). Так, відповідно до ст. 9 Закону про дорожній рух1 влаштування місць для зупинок транспортних засобів та створення інших об’єктів дорожнього сервісу належить до компетенції власника дороги, вулиці. Вулиці і дороги міст та інших населених пунктів знаходяться у віданні ОМС і є комунальною власністю (ст. 16, 19 Закону про автомобільні дороги 2). Отже, облаштування зупинок у межах громади — видатки відповідної місцевої ради як органу, уповноваженого представляти інтереси власника — громади.
  • Читач78

    чекайте, то місцеві мешканці мають дбати про зупинки? а ще самі собі дорогу побудувати? то може тоді податки якось можна не платити, якщо вони все одно в трубу зливаються?

keyboard_arrow_up