Зупинку на Катукова не демонтували. Козятинчани написали відкритого листа (ВІДЕО з місця події)

Зупинку на Катукова не демонтували. Козятинчани написали відкритого листа (ВІДЕО з місця події)
  • В останній день жовтня в редакцію газети «RIA-Козятин» зателефонували мешканці вулиці 1-го Травня. Вони повідомили, що біля магазину «Господарочка» знов гаряче. Комунальні служби міста мають намір демонтувати колишню зупинку маршруток на вулиці Катукова 39.
  • Між мешканцями багатоквартирних будинків і представниками міської ради зав’язався словесний конфлікт. Міські чиновники підготували документи які вказували, що колишня зупинка споруджена незаконно. Разом з тим вони не могли довести людям, яка користь суспільству від того демонтажу.  

Коли журналісти нашого видання приїхали на місце події то помітили, що для демонтажу зони відпочинку літніх людей було вже все підготовлено. Стояв трактор для вивезення всього того, що мали зняти з покрівлі конфліктного об’єкта. Були підготовлені дроти для роботи електроприладів. Бракувало тільки команди працівникам комунальної служби щоб ті розпочали демонтаж.

Міські чиновники спочатку хотіли пояснити людям, що зупинка зноситься тому, що встановлена вона була незаконно. Що вже були громадські слухання з цього приводу місяць тому. За 30 днів рішення виконкому міської ради не було оскаржено громадою в судовому. Тобто мешканці багатоквартирних будинків не діяли в правовому полі. Тож рішення виконкому потрібно виконати і зупинку потрібно знести – наполягали можновладці.

Відео дня

– В нашому місті відбуваються якісь дивні речі. Є міська рада є виконком. Міська рада голосами депутатів приймає рішення, а виконавчий комітет за логікою ті рішення повинен виконувати. Тут навпаки рішення приймає виконком, який не має депутатів, а виконавцем такого рішення зголошується бути міська рада. От вам і правове поле, – каже один з противників демонтажу  Сергій (своє прізвище він не захотів назвати).

Інший протестуючий проти знесення зупинки Олег не розуміє причини знесення.

— 15 років на цьому місці знаходиться ця зупинка. ЇЇ перенесли. Зараз кому вона заважає? Раніше нікому вона не заважала, а тепер прийшли до висновку, що вона не відповідає безпеці пасажирів. В такому разі хочеться запитати слуг народу: скільки травматичних випадків на цій зупинці сталося за 15 років? Люди можуть сховатися тут від дощу і просто відпочити, – поділився своїми думками мешканець Катукова 41, Олег.

В архітектурному відділі бачать ситуацію таким чином. 

– Яких правил ми дотримуємося на території міста? Якщо в плані містобудівної документації деякі будівлі потрапляють в межі червоних ліній, тоді питання вирішується індивідуально. Якщо об’єкт не потребує реконструкції він існує і ніяких питань до нього не виникає, але збільшувати його в об’ємах або добудовувати його чи прибудовувати не можна Ця зупинка потрапила в межу червоних ліній, – розповів начальник відділу будівництва та архітектури Олександр Давидов.

Третьою стороною цього конфлікту не по своїй волі стали працівники Козятинської поліції. Вони приїхали щоб забезпечити громадський порядок, заспокоїли збуджених громадських активістів і, виконуючи свій професійний обов’язок, продовжили мораторій на знесення зупинки до 12 годин наступного дня. 

Як стало відомо. громада багатоквартирних будинків вулиці Катукова звернулася з відкритим листом до міського голови. Копії листа вони направили у всі друковані видання міста Козятина.

«Ми, мешканці вулиць Катукова, 1-го Травня, Перемоги, Сковороди та інших, звертаємося до Вас, міського голови, який був обраний на цю високу посаду громадою міста Козятина, з проханням скасувати непопулярне рішення про демонтаж зупинки біля магазину «Господарочка» по вул. Катукова, 39. На протязі існування даної зупинки (близько 15 років) не було жодної автотранспортної пригоди. Ця зупинка не тільки місце посадки-висадки пасажирів маршрутів №2,7, але й місце відпочинку людей різного віку — від малечі до молоді та людей похилого віку. Ми просимо Вас сприяти врегулюванню конфлікту, піти на зустріч людям, зробивши тут зупинку на вимогу. Маємо велику надію, що Ви прислухаєтеся до думки громади, зробите правильний висновок.

Просимо своє рішення оголосити перед мешканцями даних вулиць, ми готові з Вами зустрітися в зручний для Вас час.»

Підписалися 33 людини


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Светлана Камеристая

    Людям нічим заняться,вишуковують проблему на рівному місці,раз переносять зупинку ,значить на те є причина.Навіщо залишати всякі постройки-сараюшки по місту? Воно і так загижене до предела,а так буде ще одне місце для смітника.
  • Валерий Говорухин

    Які червоні лініі?Громада вимагає дослухатись до людей ,а воно своє гне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up