Де можна відпочити поблизу Козятина?

Де можна відпочити поблизу Козятина?
  • Літо - час для відпусток і відпочинку.
  • І для цього зовсім не обов’язково їхати далеко, адже поряд є багато чого цікавого.
  • Ми зробили для вас підбірку місць у радіусі 40 кілометрів, куди можна поїхати.

Аерознімок Google

Медведівка - одне з улюблених місць відпочинку козятинчан. Моживо, воно користується популярністю через те, що розташоване неподалік нашого міста. Тут є річка та ліс. Доїхати можна власною машиною, або ж автобусом “Козятин-Вінниця”.

Відео дня

Світлина з Вікіпедії

Ще одне село, куди можна поїхати - Йосипівка. Тут є кілька ставків, парк. Просто ідеальне місце, щоб поїхати на шашлики. За селом розташований Юзефо-Миколаївський цукровий завод. Поїхати можна своїм транспортом або автобусом.

Світлина з Вікіпедії

Якщо цікавитеся пам’ятками архітектури, рекомендуємо навідатися у село Поличинці, що теж у Козятинському районі. Тут розташований храм Преображення Господнього. Це єдина церква на Козятинщині, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Кам’яну святиню збудували у XVIII столітті. Церква височіє на пагорбі. Тут також мальовнича природа. Через село протікає річка Клітинка. Доїхати сюди можна власним транспортом.

Джерело світлини тут

Також рекомендуємо відвідати Самгородок. Це село буде особливо цікаве тим, хто полюбляє старовинну архітектуру. У Самгородку таких будівель дві. Одна з них - старовинний костел святої Анни. Інша - палац Ребіндерів. До наших днів збереглися навіть ворота при в’їзді до палацу. Крім того, у Самгородку є гідрологічний заказник “Опустя”. Через село протікає Десна, тож відпочити можна і на березі річки. Доїхати сюди можна автобусом чи власним транспортом.

За межами району

Світлина з сайту Моє місто

Якщо хочете відчути себе на островах, радимо поїхати в Черепашинці. Це село у Калинівському районі. Його вже давно охрестили українськими Мальдівами. Все через ставок у селі, що утворився на місці гранітного кар’єру. Вода у ньому має блакитний колір. Таке забарвлення воді надає граніт. Хоча купатися у такій водоймі треба обережно, адже дно кам’янисте. Доїхати до Черепашинець можна автобусом, залізницею чи власним транспортом.

Світлина з Вікіпедії

У Липовецькому районі є село Стара Прилука. Тут на вас чекає пам’ятка архітектури - старовинний палац, зведений у XVIII столітті. Нині у будівлі розміщується школа-інтернат. Також тут є залишки давнього городища. А поблизу нього - ставки. Через Стару Прилуку протікає річка Десна. Доїхати сюди можна своїм транспортом.

Світлина з Вікіпедії

Можна поїхати і до Бердичева, що у сусідній Житомирській області. У старовинному місті є аж 92 пам’ятки історії та архітектури. Найвідоміша з них - монастир ордену Босих Кармелітів. А також костел святої Варвари, де вінчався з дружиною французький письменник Оноре де Бальзак. Також тут можна побачити зразки архітектури, притаманної єврейським містам дореволюційної доби. Доїхати сюди можна залізницею, автобусом або власним транспортом.

Світлина з Вікіпедії

За 20 кілометрів від Козятина розташоване село Городківка. Це вже Андрушівський район тієї ж Житомирської області. Тут на вас чекає костел Святої Клари, пам’ятка архітектури місцевого значення. Храм розташований у мальовничому місці на березі річки. Він має досить неординарну архітектуру. Доїхати сюди можна своїм транспортом.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталия Тихончук

    А чому в інших районах , областях ? Козятин має стільки ставків і в жодному не можливо навіть ноги замочити . Більшість сіл нашого району мають по декілька ставків , але  також скупатися не можливо
  • Володимир

    Бродецьке  наше також красиве село
  • Володимир

    Глухiвцi красиве село! Саня Римський -привiт!
  • Оленька Роскальнюк

    Ви забули про Глухівці...маємо голубі лагуни...сосновий і березовий ліс...ставочок...грибочки...ягодки...І ВСЕ БЕЗКОШТОВНО....ЗАПРОШУЄМО...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up