Через ожеледицю у Козятині школи перейшли на «дистанційку». Яка ситуація на дорогах та тротуарах?

Через ожеледицю  у Козятині школи перейшли на «дистанційку». Яка ситуація на дорогах та тротуарах?
  • Сьогодні, 8 грудня, у Козятині при мінусовій температурі пішов дощ.
  • На сайті міськради звітують що міські комунальні служби ще зранку почали обробляти протиожеледними засобами тротуари, зупинки громадського транспорту, двори та дороги. Але ситуація з ожеледицею не покращується. Тротуари слизькі, покриті склом. На центральних вулицях міста льоду не має.

Це село Козятин. Центральна вулиця розбита автівками та не слизька, а ось вулички, ділянки біля магазинів та сільради — суцільний каток. Подекуди через лід гілки дерев торкаються електропроводів

В місті ситуація краща. Видно, що тротуари більш-менш посипані, але вони всеодно слизькі. Йде дощ, який замерзає і перетворює тротуари на скло. Але на дорозі трапляються і екстремали. Це велосипедисти, які не зважаючи на складні погодні умови сіли на двоколісний і наражають себе та інших учасників руху на небезпеку

Відео дня

У зв’язку зі складними погодними умовами (зниженням температури повітря, опадами у вигляді льодяного дощу та мокрого снігу, ожеледицею на дорозі), у Козятині засідала міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Начальник управління освіти та спорту міської ради Інна Мадей підписала наказ щодо переведення усіх шкіл громади на дистанційну форму навчання.

Повідомляють, що онлайн уроки будуть проводитися лише 9 грудня, адже за прогнозами Вінницького обласного центру з гідрометеорології вже післязавтра планується плюсова температура. Однак, у разі продовження ускладнення погоди, дистанційне навчання може бути продовжено. Тож про подальший графік роботи навчальних закладів громади буде повідомлено пізніше.

— Мокрий сніг, дощ, на дорогах ожеледиця – прогноз на найближчі два дні по Козятинській громаді. Не виходьте з дому без особливої потреби! — пишуть на сайті міської ради. — Попри усі зусилля комунальників, наразі їхня робота виявляється марною, адже щойно посипану протиожеледною сумішшю дорогу знову покриває льодовий шар. Однак, КП «Чисте місто» продовжує роботу: силами 12 двірників та двох одиниць техніки (трактор МТЗ-80 з розкидачем, трактор AVANT з навантажувачем) посипаються тротуари та вулиці міста, сіл громади. Наразі вже використано 35 тонн протиожеледної суміші (гранвідсів разом із сіллю), до вечора планується використати ще 10 тонн.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Валера Лазар

    <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvinnitsa.news.beauty%2Fvideos%2F284600760278394%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

  • Валентина Лебедь-Пастощук

    12 двірників та 2 одиниці техніки????? Ви взагалі адекватні????
  • Сергій Сергій

    " ТАНЮШКА " мій автобус завтра на рейс не вийде, мені на роботу потрібно. Шановна, а ВИ знаєте скільки таких як я!? Сьогодні нас ще додому завезли, дивився у віконечко і бачив як бідолашні роботяги стовпи демонтували . На який ... нам така голова!?
  • Саня Данилов

    За гречушку і все гаразд......

    Тетяна Якимова reply Саня Данилов

    Sanya  Danilov , гречушкп дорого, вона горох роздавала.

keyboard_arrow_up