Як готові бомбосховища до надзвичайної ситуації

Як готові бомбосховища до надзвичайної ситуації
Із 24-ох захисних споруд повністю готові тільки три, обмежено готові — 18, не готових — три

Протягом останніх двох тижнів фахівці пожежно-рятувальної частини та спеціалісти цивільного захисту перевіряли захисні споруди. Це сховища та протирадіаційні укриття.
Більшість керівників підприємств та установ, на балансі яких знаходяться захисні споруди, до їх приведення в готовність поставилися з розумінням сьогоднішньої ситуації. 
Найперше, що вже зроблено в бомбосховищах — їх очищено від захаращення. Приміщення забезпечили електроосвітленням. Про всяк випадок запаслися ліхтарями, лампами, свічками та водою.
В усіх захисних спорудах “освіжили”  медичні аптечки та зробили профілактику системам вентиляції.
— Особливо відмічаються сумлінним ставленням до утримання сховищ та укриттів Козятинське БМЕУ-2, Локомотивне депо, ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат», ліцей-школа, — розповів газеті “RIA-Козятин” начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Георгій Липовецький
У Козятині є 24 захисні споруди. 
В ході перевірки з’ясувалося, що не зважаючи з них, тільки три “повністю готові” до призначення. “Обмежено готові” — 18 і  “не готові” взагалі до використання — три.
Основний недолік непридатності до використання — несправність систем фільтрування та вентиляції повітря. 
За словами пана Липовецького, це пояснюється тим, що будівлі надто старі. Капітальні ремонти  не проводились. І зараз це зробити вкрай важливо. 
Стосовно недоліків складені акти та встановлені терміни їх усунення.
Щодо найпростіших укриттів для населення (підвали, цокольні, заглиблені приміщення), то близько 60 підвалів багатоповерхівок  у нормальному стані. 
— Ми дали доручення керівникам суб’єктів господарювання щодо приведення їх в належний стан, — говорить Георгій Іванович. — Найперше, що треба зробити, це звільнити їх від захаращення. Перевірити та налагодити електроосвітлення. Встановлення місця для сидіння та зробити вказівники руху та таблички.
На сесію міської ради буде винесено пропозицію виділити 20 тисяч гривень на виконання робіт у підвалах багатоповерхівок.
Ремонтні роботи заплановані на березень.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up